Jump to content
Workout Athletes

Nasze kontuzje - ile i w jakim czasie?

Dynloth
 Share

Recommended Posts

Na pewno radze dbać o barki, bo są bolesne i wykluczają z większości ćwiczeń. (wiem coś o tym >C)

Rozgrzewaj także dobrze nadgarstki bo też czsem jest z nimi kiepsko. d

Czyli pamiętaj, rozgrzewka przede wszystkim, chociaż pokrąż stawami nawet przed krótkimi ćwiczeniami, np. jakbyś szedł drogą i naszło Cię na próby BL  xD

Ja tak kiedyś załatwiłem bark, ponieważ o tak z biegu postanowiłem porobić skinny the cat (czy jak to sie piszę) i raz za bardzo przeciągnąłem.

• 9 months later...
  • Administrator

Siemanko Rodzinko, jestem ciekaw ile mieliście kontuzji i w jakim okresie treningów

Ja przy trzech latach treningów miałem nie więcej jak 5 kontuzji, a Wy? 

I jakie to były okoliczności?  Kontuzje były do przewidzenia czy nie?

ja w ciągu 2 lat  2x Bark bo pewnie nie był przyzwyczajony do takich "przeciążeń"  i żebro nie pamiętam już w jakich okolicznościach ale  4 tyg miałem problemy z ruszaniem ręką  bo żebro bolało jak franca ale na siłe trening robiłem nieraz z płaczem prawie ale robiłem  no i guza se nabiłem ale to raczej nie kontuzja uczyłęm się  przeskakiwania na 2 stronę poprzeczki i zahaczyłem nogą o poprzeczkę i jakoś chciałem się zaasekurować że nie udało i głową w piasek z 2m jak se to przypomnę to czuje ziarenka piasku w zębach  haha

• Lubię to 1

Ja miałem ich tak dużo że nie pamiętam 

Ale po ostatnim upadku dokuczają mi dolne plecki, czasem od skakania boli kostka ale nie skręcona tylko druga, i łokieć czasem szwankuje ale tak to wszystko w normie oby to przeszło i nie wróciło 

• Lubię to 1

Hahah widzisz było ich tyle że zapomniałem więc opowiem o tym 

Był czerwiec dzień po zakończeniu roku szkolnego zachciało mi się uczyć fiflaka na trampolinie i niestety rzuciłem sie tak że upadłem na głowe i akurat na paluszka ktory do teraz jest zepsuty ale na szczescie na co dzień nie przeszkadza wiec jest dobrze 

• Lubię to 2

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Lekarz mi w tamtym roku mówił różne rzeczy, mniej więcej stanęło na jakiejś wadzie więzadła, ale ja ostatnio odkryłem że to może być problem z przykurczem tylnej taśmy mięśni, bo jak się porządnie poroluje to przez dwa-trzy dni jest spora ulga  Tylko problem jest taki, że nie mam nigdy czasu na rolowanie xD

• Lubię to 1

• Dynloth changed the title to Nasze kontuzje - ile i w jakim czasie?
  • Dynloth pinned this topic