Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

TRENER

Siema czy tylko ja jem sam twarożek w celu uzupełnienia białka? :D Czy ktoś jeszcze je twarożek? I dlaczego on jest taki niedobry xd

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tam uwielbiam twarożek :D Bardzo często po treningu wchodzą dwa opakowania :D

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

Tym z pilosa z lidla :D 

@Tiger i po te 250g? :D

I z czym go jecie że taki pyszny? :D

  • Lubię to 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dalej nie ogarniam xD Rozmawiacie o twarogu półtłstym czy bardziej o serku ziarnistym/twariżku wiejskim?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobra wujek google pomógł ;) No to pyszniutki jest taki sam, w sumie ja jak jem to grube plastry na 3-4 kromki żytniego, że cały znika i na to pieprz/papryka albo sam. Dominik zawsze możesz sobie umieszać ze szczypiorkiem jak to mi bancia od dziecka robiła, robi i będzie robić??

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

Mi chodzi o ten panowie Pilos-Twarog-chudy-39673-big.jpg

250g :D Serek wiejski jest zajebisty sam z siebie nawet ale tego to nie idzie zjeśc xd Zjadłem z 50g i nie ma opcji na więcej idę po mleko i cukier to w ten sposób może zjem :D 

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może od firmy zależy, spróbuj z Trzebowniska/Mlekowity taki prostokątny niebieski półtłusty chyba jest.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

No to spróbuję Waszych rad, obecnie dolalem 100ml mleka + dwie łyżeczki cukru i jest zjadliwe :)

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

A dziękuję, ale 50g nie dam rady zjesc, ktos chce? :D 

Z rzodkiewką jest dobre? :D 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

I na kanapkę czy z talerza? :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

I w ten sposób zjesz te 250g? :D 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

Chleb zawsze jakoś tak bardziej zapycha :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale wtedy smaczniejsze jest ;) Kurde kiedyś jak byłem mama jakoś tak robiła twarożek z kakao i śmietaną chyba. Hmmm...

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
TRENER

No to pożywnie i smacznie :D Aż sobie chyba dziś tak zrobie :toja:

  • Lubię to 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stary robisz tak. Bierzesz ten twarog smieszny, chociaz polecam inny, taki w kostce i ma przezroczysta folie, no ciezko mi opisac. Kupujesz rzodkiewke, szczypiorek i smietane albo jogurt naturalny (preferuje smietane ale no wiadmo kcal te sprawy jak kto tam woli).
BIERZESZ TAK MISTRZU: Pojemnik spory zeby to wszystko zmiescic. Wrzucasz tam ten ser bialy, mozesz go wczesniej pokroic na plasterki albo w calosi whatever, rozbijesz go sobie widelcem prawda porzadnie. 
2. Rzodkiewke trzesz na drobno na tarce albo po prostu szatkujesz nozem. Dosc sporo tej rzodkiewki.
3. Kroisz na drobno szczypiorek
4. Dodajesz wszystko do sera
5. Wlewasz smietane/jogurt
6. Solisz, mieszasz, bierzesz chleb i jesz. Mistrzostwo swiata :D JA to moge jesc i jesc taki twarozek
 

  • Lubię to 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Przez Banan
      WYTRAWNY TWAROŻEK Z TOFU
      Jedną z rzeczy, która bardzo mocno kojarzy mi się z niedzielnymi, rodzinnymi porankami, kiedy byłem małym chłopcem jest gruba pajda chleba z twarożkiem napchanym po brzegi szczypiorkiem, rzodkiewką i pomidorami. Choć obecnie na samą myśl o białym serze ogarnia mnie raczej niesmak, opracowałem przepis, który doskonale zastępuje pierwowzór i przywołuje te same, błogie wspomnienia z dzieciństwa.
       
      Choć staram się jak najlepiej dobierać słowa, ciężko uniknąć wyrazów takich jak zastępnik czy odpowiednik. Mimo to, chcę mocno zaznaczyć, że nabiał NIE jest czymś niezbędnym w zdrowej diecie i NIE trzeba go niczym zastępować. Tu chodzi tylko i wyłącznie o smak. Tak jak w przepisie na serek z nerkowców, który przypomina w smaku serek homogenizowany o wątpliwym składzie i właściwościach.
      Wiele produktów roślinnych to świetne źródła wapnia – w dodatku bez zawartości kwasów tłuszczowych nasyconych i cholesterolu, w które nabiał jest „bogaty”. Wystarczy wiedzieć co, z czym i po co! Jeśli jesteście ciekawi, jak w łatwy sposób zaspokoić swoje zapotrzebowanie na wapń, przeczytajcie mój wpis całościowo poświęcony wapniu właśnie (w dziale PREMIUM). A teraz wracamy do przepisu… 
       
      Składniki:
      2 kostki tofu (ok. 400 g) 5 łyżek świeżego soku z cytryny 50 ml niesłodzonego mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się sojowe) posiekane drobno warzywa: szczypiorek, cebula, rzodkiewka (co kto lubi) pokrojony w plastry pomidor 3 łyżki płatków drożdżowych sól, pieprz do smaku. Kluczowymi składnikami tego przepisu są sok z cytryny i płatki drożdżowe. Sok zakwasi zmieszane ze sobą tofu i mleko, nadając masie nabiałowy posmak. Natomiast płatki drożdżowe wzmocnią jeszcze ten posmak i dodadzą mu głębi.
      Zblenduj ze sobą tofu, mleko, sok z cytryny i płatki drożdżowe. Dodaj posiekane warzywa. Dopraw. Podawaj ze świeżym pieczywem. Nic prostszego i szybszego w przygotowaniu! Oczywiście najlepiej smakuje w niedzielne poranki. Połowa porcji z przepisu dostarczy Wam potężnej dawki białka i wapnia, a więc na zdrowie!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...