Administrator Dynloth Posted March 13, 2019 Administrator Report Share Posted March 13, 2019 Siemanko słyszeliście pewnie o ACTA 2, ale czy wiecie o co w tym chodzi? Ciekaw jestem Waszego zdania. W skrócie artykuł 13 oznacza, że odpowiedzialność za wszystkie treści w serwisie ponosi serwis, a nie jak do tej pory osoba która je zamieszcza. Przykład nawet u nas, jak ktoś na forum doda np link do pobrania nielegalnego pdfa "Skazanego na trening", to już ja dostaje po tyłku a nie autor postu. W naszym przypadku to nie jest wielki problem ze względu na aktywność, ewentualnie możemy zrobić akceptacje dodawanych tematów i sprawdzać każdy przed dodaniem i po kłopocie. Ale co z YouTube i Facebookiem? Gdzie są tam miliony aktywnych osób? YouTube ponosi odpowiedzialność w przypadku wejścia ACTA 2 za każdy filmik w ich serwisie a jest ich miliardy? Skutkiem dla bezpieczeństwa firmy będą zmuszeni pousuwać większość filmików i zablokować dodawanie nowych. Czy to wejdzie, czy już weszło ewentualnie kiedy wejdzie? Nie wiem nie zagłębiałem się aż tak bardzo Źródło mojej wiedzy: link 1 link 2 Może wiecie coś więcej na ten temat? 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Ale wymyślają pewnie dlatego że telewizja ma coraz mniej odbiorców na rzecz internetu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 szczerze acta 1 teraz acta 2 to już od tamtego roku ciągną albo jakaś nagonka albo chcą serio to wprowadzić z tego co widzę to wszędzie protesty itp ludzie nie pozwolą na to a tym bardziej Anonymous. Czas najwyższy uzbierać hajsu ile wlezie i wyjechać poza unie. LA brzmi ciekawie 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted March 13, 2019 Author Administrator Report Share Posted March 13, 2019 Nie wiem, albo to jest specjalna afera na sztuczny tłok żeby coś innego w tym czasie zmajstrować Jeżeli to wejdzie w życie to masakra będzie.. LA powiadasz no nigdy nie byłem więc można sprawdzić 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banan Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Mam nadzieję że to nie dojdzie do skutku bo to tak namiesza że ludzie się w internecie nie odnajdą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 @Dynlothwiesz ja nawet angielskiego nie znam ale kij z tym @Bananinternet to wtedy będzie tylko do grania i oglądania netflixa itp itd a wszystko inne na darkwebie bedzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Nie no może jeszcze nasze forum przetrwa 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIPOLA Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Wyczuwam bunt całego kraju 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 No Youtuberzy nagrywali o tym filmy oglądałem niedawno ale nie wiedziałem o co chodzi:D Youtube jakie pieniądze by stracił na tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Tak naprawdę to pod tym względem brexit się udał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Z drugiej strony nie wiem jak to się może udać skoro wszyscy są przeciwni temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts