Michal Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Suszona wołowina to produkt, który ma szereg pożytecznych właściwości dla sportowców. Moim zdaniem, jest znacznie lepsza niż batony proteinowe. Źródło białka - wołowina to drogie mięso, ale w zamian za tę cenę dostajemy białko bardzo wysokiej jakości. Aminokwasy szybko się wchłaniają i po krótkim czasie zaczynają pozytywnie działać na Twoje mięśnie. Bardzo wygodna forma - suszoną wołowinę możesz mieć zawsze ze sobą, bo zabiera niewiele miejsca. W przeciwieństwie do batonów energetycznych nie musisz przechowywać jej w chłodnym miejscu. Wołowina jest „skondensowanym” pokarmem - jeden płatek dostarcza tyle białka, co kilkukrotnie większy stek. Minusem jest to, ze niemal nie zawiera błonnika. Smak - wołowina dostępna jest w wielu bardzo ciekawych smakach, które każdemu przypadną do gustu. Zwracaj uwagę na to, czy smak jest naturalny, czy uzyskano go dzięki sztucznym aromatom. Kalorie - nie zapominaj o tym, że beef jerky zawiera sporo kalorii. Nie jest ich tak dużo, jak w wieprzowinie czy udkach z kurczaka, ale należy je wliczać do bilansu kalorycznego. Wołowina w takiej formie ma małą objętość i większość osób nie zdaje sobie sprawy, jak dużo ma kalorii. Sól - jeśli unikasz soli w diecie, nie jedz zbyt dużo suszonej wołowiny. Moim zdaniem suszona wołowina to wartościowa przekąska, a jeśli spożywamy ją w odpowiedniej ilości, na pewno nie będziemy mieli problemu z dwoma ostatnimi problemami. Minusem gotowego produktu jest wysoka cena, jednak wołowinę suszyć także samodzielnie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.