Michal Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Produkty smażone są tak smaczne, ponieważ podczas obróbki w wysokiej temperaturze, dochodzi do specyficznych reakcji. Jeśli chcesz uzyskać ten smak bez używania tłuszczu (który z pewnością nie jest wskazany przy diecie niskokalorycznej), skorzystaj z beztłuszczowego oleju do smażenia. Są one dostępne w formie sprayu, który rozpyla się na patelnię lub bezpośrednio na smażony produkt. Można go stosować do smażenia mięsa, warzyw i jajek, a także do spryskiwania grilla. Pamiętaj, że tłuszcz jest bardzo ważnym składnikiem Twojej diety i nie możesz go całkowicie pomijać. W przeciwnym razie może dojść u Ciebie na przykład do zaburzenia wchłaniania witaminy rozpuszczalnych w tłuszczach, co jest bardzo niekorzystne. Jakie korzyści otrzymujemy, dzięki stosowaniu takich olejów? Najważniejszą korzyścią jest to, że doskonale zapobiega on przywieraniu potrawy do patelni. Dzięki niemu można łatwo umyć naczynia. W skład takiego oleju wchodzi bardzo mała ilość oleju rzepakowego, lecytyna (emulgator) i woda. Zaletą takiego produktu jest to, że możesz łatwo kontrolować ilość spożywanego tłuszczu. Jedna dawka ma tak małą kaloryczność, że nie ma sensu wliczanie jej do bilansu kalorycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.