Marti Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ziomy mam do was pytanie, na jaką dietę mogę przejść, żeby siła doszła i masa. Chciałbym żeby nie była bardzo kosztowna, na ogół dużo jem ostatnio przez cały rok wina stresów. Jem wszystko co jest w lodówce, niestety dużo rzeczy tłustych. Na szczęście nie jem słodyczy, moglibyście mi doradzić co wpierdalać ? Aby koszt diety był taki sam co zwykłego żarcia i żeby np śniadanie starczało mi do obiadu, a obiad do kolacji Z góry dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzio12 Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Wydaje mi sie ze nie zmiescisz takiego posilku ktory starczy ci na az tyle godzin ;p będziesz czuł głód wiec pomiedzy mozesz cos zjesc ;p glownym budulcem jest białko. Tanim sposobem nabicia białka jest np serek wiejski :DD raz na dzien zjesz i czujesz moc :D Do tego jakies wafle ryzowe moga byc ;D tak jak juz ci pisalem masz dobre geny więc będziesz przybierał sama mase miesniowa oczywiscie kurczak, miesa jakies ryby od czasu do czasu ;p moga byc te z puszek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mershero Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Nie musisz przechodzić na konkretną dietę. Ważne żebyś przestrzegał kilku zasad. Ogólnie ciężko jest rozpisać dobrą dietę na 3 dania, ważne też jest o których godzinach jesz, ćwiczysz i chodzisz spać. Musisz obliczyć sobie bilans kaloryczny na cały dzie? i podzielić go procentowo pomiędzy posiłki. Mogę ci napisać co mógłbyś jeść przykładowo, ale ilość sam sobie musisz policzyć Rozpisując na 3 dania i zakładając, że trening masz po obiedzie i przed kolacją: ¦niadanie, najważniejszy posiłek dnia, musisz dostarczyć pełno wartościowego białka, witamin i energii. Najlepiej owsiankę na mleku + ciemne pieczywo z twarogiem/serem żółtym, dobrej jakości wędliną i warzywami + ew. jakiś owoc Obiad: Powinien zawierać mięso/rybę + ryż/kasze + surówkę, do tego jakąkolwiek zupę z jarzynami. Trening: po treningu najlepiej jakbyś sobie wypił jakiś koktajl mleczno-owocowy Kolacja Pare godzin przed spaniem pasuję spożyć dobrej jakości białko i węglowodany, ale nic ciężkostrawnego. Najlepiej: jogurt/twaróg/jajka + ciemne pieczywo. Ew. możesz sobie zrobić omleta na słodko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marti Napisano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Dzięki wielkie Akurat to co napisaliście lubię jeść choć nie jadam za często, ale to się od jutra zmieni :D Co do koktajli to może być naprawdę dobry pomysł, poczytam sobie trochę na internecie jak przygotować jakiś zajebisty, oczywiście bez dodatku cukru :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mershero Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 "oczywiście bez dodatku cukru" Jeśli spożywasz od razu po treningu to koktajl może mieć zawartość cukrów prostych a nawet powinien, ponieważ musisz uzupełnić ubytek glikogenu w mięśniach po treningu. Ale oczywiście najlepszym ich ?ródłem będą owoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobra_kawa Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 http://screenshooter.net/1543580/wlsqtqs masóweczka http://screenshooter.net/1543580/bducwxk dla osoby ważącej 90kg.... mogę coś ułożyc... za 10 zł:] zbieram na kurs...:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixson Napisano 22 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Wszystko już zostało napisane wcześniej. Dodam, że lepiej unikać tanich soków, które zawierają dużo cukrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi