Skocz do zawartości
Workout Athletes

Ranking

  1. Dynloth

    Dynloth

    Administrator


    • Punkty

      3

    • Liczba zawartości

      13 134


  2. Gralu

    Gralu

    Legendarny User


    • Punkty

      2

    • Liczba zawartości

      2 174


  3. koksym

    koksym

    Użytkownik


    • Punkty

      2

    • Liczba zawartości

      70


  4. Zamer

    Zamer

    Legendarny User


    • Punkty

      1

    • Liczba zawartości

      1 467


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 02.09.2015 w Odpowiedzi

  1. Siemka!!! Już od paru miechów mam nad tym rozkmine, ale jak dla mnie życie nie miało by takiego smaku z tymi dietami. Grupa krwi 0 Wg autora założeń diety zgodnej z grupą krwi osoby posiadające grupę krwi 0 to potomkowie prastarych ludów łowiecko- zbierackich, cechujących się dużą siłą fizyczną i wytrzymałością. W związku z tym preferencyjnym pokarmem dla tej części populacji ludzkiej jest mięso, a także dla utrzymania równowagi kwasowo- zasadowej organizmu odpowiednia ilość warzyw i owoców. Innymi cechami charakterystycznymi dla posiadaczy tej grupy krwi są: często występująca niedoczynność tarczycy - w celu utrzymywania poziomu hormonów tarczycy na stałym poziomie konieczne jest spożywanie pokarmów bogatych w jod: alg, wodorostów i owoców morza brak tolerancji dla białek roślinnych i produktów mlecznych konieczność wysiłku fizycznego i dużej aktywności – są warunkiem zdrowia, utrzymania odpowiedniej sylwetki a także dobrego samopoczucia Codzienny jadłospis powinno się układać w oparciu o bilans kaloryczny, który zależy od trybu życia i aktywności, koncentrując się przede wszystkim na produktach z grupy „wskazane”, a eliminując produkty „niewskazane”. Produkty z grupy neutralnej można stosować w ograniczonych, niewielkich ilościach. Grupa krwi A Wg autora przodkowie osób posiadających tą grupę krwi zajmowali się rolnictwem - prowadzili spokojne i życie, uprawiając rośliny i żywiąc się niemal wyłącznie pokarmem pochodzenia roślinnego. Konsekwencją tego ma być niski poziom kwasów żołądkowych, co powoduje trudności z trawieniem mięsa. Ludzie z grupą krwi A mają naturalną skłonność do cukrzycy, chorób serca czy raka, dlatego ważnym elementem profilaktyki zdrowotnej jest spożywanie odpowiednich produktów, zawierających substancje tj., przeciwutleniacze, witaminy, minerały. Główne zalecenia: - całkowita eliminacja mięsa nie jest wskazana, warto jednak stopniowo zmniejszać jego ilość w codziennych jadłospisach, zamieniając je na tofu czy ryby. Warto uwzględnić takie produkty jak orzechy i pestki, które są również dobrym źródłem białka - tolerowane są niewielkie ilości nabiału i tłuszczy, - niezwykle korzystne dla zdrowia są produkty zbożowe – jednak niepreparowane i nieoczyszczone - istotnym elementem są warzywa i owoce Grupa krwi B Produktami szczególnie polecanymi dla osób z grupą krwi B są : nabiał jako źródło białka (także ryby oceaniczne i owce morza), wybrane warzywa i owoce. Niewskazane są przede wszystkim orzechy i pestki. Autor, dr Adamo przypuszcza, że grupa krwi B po raz pierwszy pojawiła się około 12 -17 tysięcy lat temu, wśród koczowniczych plemion żyjących w Himalajach. życie w surowych warunkach miało doprowadzi w konsekwencji do powstania takich cech jak : duża odporność i siła, co odziedziczyli również ich współcześni potomkowie, którym nie straszne są choćby typowe choroby cywilizacyjne, rak czy choroby serca. Zaznacza się jednak tutaj tendencja do takich przypadłości jak stwardnienie rozsiane, zespół chronicznego zmęczenia czy wyczerpanie psychiczne, a także stany zapalne dróg moczowych. Grupa krwi AB Grupa krwi AB jest wg autora „najmłodszą" grupą krwi, która powstała zaledwie 12 wieków temu, na skutek krzyżowania się ludów posiadających grupę krwi A i B. Jest uważana za najlepiej przystosowaną do współczesnych czasów, a jednocześnie najrzadziej występującą wśród populacji ludzkie (około 5% na świecie). Preferencje pokarmowe są swoistą mieszanką preferencji dla grup krwi A i B, trudno jest zatem sformułować jednoznaczne reguły. Jednakże układając dzienny jadłospis należy uwzględnić produkty bogate w takie substancje odżywcze, które pomogą łagodzić skutki stresu, będą miały właściwości przeciwutleniające i wzmocnią nasz układ odpornościowy. Trzeba zwrócić uwagę na to, aby dostarczać wymagane – odpowiednio duże, ilości witaminy C czy selenu. Polecana jest dieta mieszana, jednak bez nadmiaru mięsa i tłuszczy pochodzenia zwierzęcego, przy jednoczesnym ograniczeniu podaży węglowodanów. Sugerowane jest spożycie nabiału i przetworów mlecznych, tj., kefiry i jogurty. Układając jadłospis powinno uwzględnić się dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z aktywności i trybu życia. Przygotowując posiłek wykorzystujemy produkty „wskazane”, a eliminujemy produkty z grupy „niewskazane”. Produkty z grupy neutralnej nie mają aż takie wpływu na nasze zdrowie, dlatego można je uwzględniać w menu, ale w ograniczonych ilościach. Żródló Pomper.pl Całośc informacji o dietach na: http://pomper.pl/baza_diet.html 3-majcie się!!!
    2 punkty
  2. Zach Ruffo vs Ricardo Hurtado Battle of the Bars 3
    1 punkt
  3. Ja podobnie jak Trip, tyle że brałęm dwa pudełka z jedzeniem. Rano płatki z mlekiem, później omlet i dwa posiłki czyli ryż z mięsem lub sam ryż z jogurtem, później coś w domu, trening, po treningu serek wiejski, na kolacje jajecznica i jest elegancko.
    1 punkt
  4. Myslę, że z 8 miesięcy nauki jak nie więcej xd
    1 punkt
  5. 1) tuck planche - max/max/max (10-15s)2) tuck planche push ups - 5/6/73) lean planche na uchwytach - max/max/max (30s w górę) 4) utrzymywanie tuck BL - max/max/max (10s-15) może więcej5) tuck BL z nogami lewa/prawa na zmianę - 6/8/10
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...