black412 Napisano 25 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Postanowiłem zacząć trenować SW, od 2 tygodni regularnie ćwiczę, zdrowo się odżywiam, ale mam pewne pytanie, czy gdy ćwiczę i zdrowo się odżywiam, mogę od czasu do czasu zjeść jakieś słodycze, mam 17 lat ważę 56kg 170cm, dodam że mam szybką przemianę materii, więc strasznie wolno tyje i czy jak już będę jadł niekiedy słodycze to ?le to wpłynie na efekty treningów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hannibal Napisano 25 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Prawdopodobnie jestes ektomorfikiem jezeli wolno tyjesz i masz szybka przemiane materii, wiec jedzenie slodyczy nie powinno przeszkodzic Ci w budowaniu masy , a wręcz przeciwnie moze nawet i pomoc, poniewaz tluszcz spowalnia metabolizm i jest to dobre rozwiazanie dla ektomorfikow kiedy nie moga przytyc. Nie wiem dokaldnie jak to jest z tluszczami ze slodyczy , ale zdrowe tluszcze na pewno pomagaja w nabraniu masy ektomorfikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 25 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Jak zjesz sobie czekoladę (najlepiej gorzką), a nawet przed treningiem to i lepiej . Wybieraj z tych lepszych słodyczy i spokojnie możesz sobie podjadać czasami. Osobiście dla mnie słodyczami są owoce, a batony i inne to tylko zamienniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi