Kapitan Pow3r Napisano 19 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Co to jest? BCAA (Branched Chain Amino Acids), czyli aminokwasy rozgałęzione, do których zaliczamy L-izoleucynę, L-leucynę, L-walinę, to substancje organiczne o właściwościach przeciwkatabolicznych, opó?niające rozwój zmęczenia i przyspieszające regenerację potreningową. Aminokwasy te, podobnie jak witaminy, zalicza się do substancji egzogennych, co oznacza, że muszą być dostarczane do organizmu wraz z pożywieniem. Ich stosowanie w okresie okołotreningowym sprzyja anabolizmowi i hamuje rozpad mięśni. Dzialanie : -Zahamowanie katabolizmu po wysiłkowego. -Odbudowa zasobów energetycznych. -Zwiększenie siły i wytrzymałości. -Rozwój nowej masy mięśniowej. -Przyspieszenie regeneracji po wysiłku. Dawkowanie : W dni treningowe: 5 kapsułek 45 min. przed treningiem i 5 kapsułek po treningu, każdorazowo popijając obficie wodą (300ml). W dni nietreningowe: 2 razy dziennie po 5 kapsułek ok. 30 min. przed posiłkami popijając obficie wodą (300ml). Unikać łączenia aminokwasów BCAA z białkiem. Należy zastosować odstęp czasowy 30-45 minut. Produkty polecane przeze mnie : http://www.bcaa.pl/olimp/bcaa-1100-mega-caps-300kaps-promocja-789.html http://www.bcaa.pl/optimum-nutrition/superior-amino-2222-160tab-2568.html Zrodla : -Wyklad nt. Aminokwasow /spoiler] -Internet -Glowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Monkey Napisano 21 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Ja brałem przez jakis czas i bylo to BCAA w formie proszku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I jak, odczułeś jakąś konkretną różnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Monkey Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Teraz trenuje bez bo nie mam kasy i nie widzę duzych różnic. No możliwe, że odczuwam male zmeczenie, ale mysle ze to od zmiany treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Osobiście nie uważam aminokwasów za coś nie zbędnego , wręcz przeciwnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ja piłam BCAA też w proszku i na początku tylko odczułam większą wytrzymałość (głównie przy bieganiu), potem się przyzwyczaiłam i dla mnie jest to produkt zbędny. Szybszej regeneracji i większego przyrostu masy mięśniowej nie odnotowałam. Wolę kreatynę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owner Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 BCAA głównie poleciłbym na redukcji :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No wiadomo, przed aerobami głównie żeby zabezpieczyć mięśnie przed spalaniem nie tylko samego tłuszczu ale też samych mięśni , taka jest teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi