Kamilek Napisano 24 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Cześć, po rozmowie z profesjonalnym kulturystą, który bierze udział w zawodach, poradził mi, abym wziął witaminę C i przestał jeść owoce. Pozwoliłoby to na lepsze rzeźbienie i według niego prawdziwi kulturyści nigdy nie jedzą owoców. Jeśli chodzi o węglowodany, zjada tylko 30 gramów dziennie i liczy na przykład te z brokułów. Jest za usunięciem wszystkich węglowodanów i zamiast tego przyjmowaniem migdałów i wołowiny. Co myślicie? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 27 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 W rzeczywistości istnieją inne parametry związane z owocami, takie jak kwasowość i składniki odżywcze, które mogą wpływać na różne narządy. Istnieje możliwość interakcji ze sterydami. Drastyczne zmiany w diecie mogą być niebezpieczne i wymagają ścisłego nadzoru lekarskiego. Chociaż taka dieta może być skuteczna, niesie za sobą ryzyko i wymaga bardzo ostrożnego podejścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Napisano 27 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Mam wrażenie, że to jest skrajne podejście i nie widzę w tym sensu. Czy zamieniłeś węglowodany na białka i tłuszcze? Można porównać to do śledzenia indeksu glikemicznego, ale nie oznacza to, że wszystkie węglowodany powinny zostać wyeliminowane. Nie zapominajmy, że nasz organizm, a w szczególności mózg, potrzebuje glukozy do prawidłowego funkcjonowania. Dodatkowo, witamina C nie zastępuje różnorodnych minerałów i witamin obecnych w różnych owocach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 27 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Istnieją różne powody, dla których ludzie mogą decydować się na taką eliminację, takie jak alergie, nietolerancje pokarmowe, diety specjalne, czy podejście do żywienia oparte na pewnych przekonaniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Napisano 27 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Mam wrażenie, że to jest skrajne podejście i nie widzę w tym sensu. Czy zamieniłeś węglowodany na białka i tłuszcze? Można porównać to do śledzenia indeksu glikemicznego, ale nie oznacza to, że wszystkie węglowodany powinny zostać wyeliminowane. Nie zapominajmy, że nasz organizm, a w szczególności mózg, potrzebuje glukozy do prawidłowego funkcjonowania. Dodatkowo, witamina C nie zastępuje różnorodnych minerałów i witamin obecnych w różnych owocach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hectorcet Napisano 8 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Ja staram się dodawać do każdego posiłku warzywa, lub owoce i na szczęście nie mam żadnych rewolucji przez to. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolBike Napisano 9 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 12 godzin temu, Hectorcet napisał: Ja staram się dodawać do każdego posiłku warzywa, lub owoce i na szczęście nie mam żadnych rewolucji przez to. 🙂 Dobra praktyka żywieniowa. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi