Wąsik Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Hej co polecacie do jedzenia na redukcji? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadiavonee Napisano 13 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Hmm sprecyzuj pytanie, bo zbyt szeroki temat poruszyłeś. Głównie to deficyt kaloryczny jest najważniejszy na redukcji. 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjoter Napisano 14 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia Tak jak kolega wyżej, najważniejszy jest deficyt kaloryczny. 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Sergiat Napisano 14 Stycznia Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia Podczas redukcji warto zwrócić uwagę na zbilansowaną dietę, która zapewni organizmowi niezbędne składniki odżywcze, jednocześnie pomagając w utracie tkanki tłuszczowej. Oto kilka przykładów zdrowych i pożywnych produktów, które warto uwzględnić w diecie podczas redukcji: Białko: jaja, drób (np. kurczak, indyk), ryby (np. łosoś, makrela), chude mięso, tofu, ser biały. Warzywa: brokuły, szpinak, sałata, papryka, cukinia, kalafior, marchew, pomidory. Owoce: jagody, jabłka, gruszki, cytrusy, awokado. Pełnoziarniste produkty zbożowe: kasza gryczana, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron, chleb razowy. Zdrowe tłuszcze: awokado, orzechy, nasiona, oliwa z oliwek, olej lniany. Produkty mleczne o niskiej zawartości tłuszczu: jogurt naturalny, kefir, ser biały. Zielone liściaste warzywa: bo szpinak, jarmuż, czy rukola są niskokaloryczne, a jednocześnie bogate w składniki odżywcze, takie jak żelazo, wapń, witaminy A, C, K, oraz błonnik. Pamiętaj, że kluczowym elementem redukcji jest utrzymanie deficytu kalorycznego, czyli spożywanie mniej kalorii, niż organizm zużywa. Dobrze zbilansowana dieta, w połączeniu z regularną aktywnością fizyczną, może pomóc osiągnąć cele związane z redukcją masy ciała. Zawsze jednak zaleca się skonsultowanie z dietetykiem lub lekarzem przed podjęciem znaczących zmian w diecie. Oczywiście zachęcam do skorzystania ze wsparcia dietetyków z naszego forum. 🙂 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąsik Napisano 15 Stycznia Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia Właśnie o tego typu odpowiedź mi chodziło. Dzięki. Czyli wychodzi na to że je się normalnie, tyle że trzeba patrzeć na ujemny bilans kcal. A jaki ten ujemny bilans trzeba stosować? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 15 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 1 minutę temu, Wąsik napisał: Właśnie o tego typu odpowiedź mi chodziło. Dzięki. Czyli wychodzi na to że je się normalnie, tyle że trzeba patrzeć na ujemny bilans kcal. A jaki ten ujemny bilans trzeba stosować? Zadaj proszę to pytanie w osobnym temacie, ponieważ praktykujemy zasadę 1 Temat = 1 Pytanie. Dzięki temu mamy porządek na forum. 🙂 Widzę, że oznaczyłeś swoje pytanie jako rozwiązane w związku z tym zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 15 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia Pytanie zostało rozwiązane, lub wyjaśnione. - Temat zostaje zamknięty. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi