Wąsik Posted January 13 Report Share Posted January 13 Hej jakie suple warto stosować według Was na redukcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadiavonee Posted January 13 Report Share Posted January 13 Standardowo Kreatyna, Białko, BCAA, ewentualnie spalacze tłuszczu ale nie mam potwierdzonego działania na własnym przykładzie. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjoter Posted January 14 Report Share Posted January 14 Widzę że nowy rok i powoli zaczyna się rozkminka z redukcją na sezon letni. 🙂 Ja stosowałem Olimp Thermo Speed, na pewno spowodował w moim przypadku zmniejszenie apetytu. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal Posted January 15 Report Share Posted January 15 Ode mnie taki oto proponowany zestawik: Izolat białka serwatkowego: W okresie redukcji, większa podaż aminokwasów (czyli białka) w diecie może zabezpieczyć przed utratą masy mięśniowej. L-karnityna: Suplementacja L-karnityną może pomóc w przyspieszeniu spalania tłuszczu i zwiększeniu wydolności fizycznej. CLA: Kwas linolowy sprzężony, który może pomóc w redukcji tkanki tłuszczowej poprzez zmniejszenie ilości magazynowanego tłuszczu. Capsimax: Wyciąg z czerwonej papryczki chili, który stanowi źródło kapsaicyny. Przyśpiesza metabolizm oraz zwiększa dziennie zużycie kalorii. Omega 3: Niweluje mikrourazy i dostarcza potrzebne kwasy tłuszczowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted January 15 Administrator Report Share Posted January 15 Oczywiście należy pamiętać, że suplementy diety nie są konieczne do redukcji tkanki tłuszczowej. Jednakże, w okresie redukcji, suplementy diety mogą pomóc w osiągnięciu tego celu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts