Pjoter Posted February 7 Report Share Posted February 7 Zacznę od tego, że jestem osobą bardzo lubiącą słodycze. A jak wiadomo do najzdrowszych one nie należą. Do tego przyczyniają się do odkładania tak niepożądanej tkanki tłuszczowej. W związku z tym, staram się stosować różne zamienniki... Dzisiaj były naleśniki, które wielkiej metamorfozy nie potrzebowały, zaledwie lekkiej ingerencji. Składniki jakich użyłem do moich naleśników: -mleko, ok 0,5l -2 jaja -miarka odżywki białkowej -mąka razowa zamiast zwykłej pszennej czy tortowej. Ilość taka, aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta -łyżka kakao -0,5 łyżeczki sody -0,5 łyżeczki cukru wanilinowego Naleśniki jadłem z małymi kawałkami banana i dżemem niskosłodzonym z czarnego bzu. Polecam też z białym serem zmieszanym z jogurtem greckim. Wachlarz możliwości jest bardzo duży, wystarczy choćby odrobina kreatywności. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted February 8 Report Share Posted February 8 Wyglądają pysznie. Brakuje tylko opis makroskładników. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts