Jakuss Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Witajcie :D, jak widać jestem nowy. SW zacząłem interesować się w sumie niedawno, bo jakiś miesiąc temu usłyszałem o tym pierwszy raz :D. Mam lat 20 w sumie prawie 21, mam więc nadzieję, że nie jestem za stary, by zacząć i coś osiągnąć w tej dziedzinie . Wcześniej bawiłem się w sztuki walki, przeważnie capoeira czy muay thai ale nie było to coś mega konkretnego. Jeśli chodzi o siłownie to zawsze omijałem ją szerokim łukiem, bo po prostu nie podoba mi się to "ograniczenie" ruchowe, które tam występuje i wszelka niechęć uczęszczających tam ludzi do stretching'u, który dla mnie jest mega ważny. Od dziecka kocham gimnastykę, niestety możliwości na rozwój w tej dziedzinie nie miałem żadnych w okolicy jedynie trzepaki i tym podobne rzeczy. Spełniam się studiując WF , ale tu też tej gimnastyki nie jest wiele, a sama podstawa programowa niczego nowego mnie nie nauczyła jeszcze... Mam nadzieję, że dzięki Wam dowiem się wielu ciekawych rzeczy i że w wielu sprawach mi doradzicie! Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Witam;) nie jesteś za stary:P SW jest dla każdego wystarczy że będziesz ciężko ćwiczył a napewno daleko znajdziesz :D napewno każdy tutaj będzie Cię wspierał:D Powodzenia A i złóż prośbę o darmowy plan treningowy :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy Monkey Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Cześć! Po tym co przeczytalem, stwierdziłem, ze czas poszukac jakichś cwiczen na rozciaganie, zwlaszcza nog. Zawsze o tym zapominalem, lub nie mialem na to czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakuss Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Haha :P. No rozciągać się warto :D, trzeba też wiedzieć w sumie jak . Dzięki rozciąganiu nie nabawisz się takich kontuzji, rozciągane mięśnie szybciej wracają do zdrowia, no i jesteś o wiele bardziej giętki . Warto ogólnie rozciągać po dobrej rozgrzewce (czyli takiej gdzie ciepłota ciała wynosić będzie od 38 do 39) no i oczywiście po treningu trzeba rozciągać te partie mięśni, których się używało. Poczytaj o rozciąganiu statycznym i rozciąganiu dynamicznym . To drugie warto po rozgrzewce, a przed treningiem, to drugie po treningu , tj. ja w taki sposób się rozciągam, mogę się niestety mylić, ale jeszcze nic złego mi się nie stało :D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Witaj. :D Możesz tu znale?ć dużo ciekawych rzeczy. :D Długo trenowales MuayThai? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakuss Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 W okresie liceum. Niecałe 3 lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts