Jump to content
Workout Athletes

Witam!

Jakuss
 Share

Recommended Posts

Witajcie :D, jak widać jestem nowy. SW zacząłem interesować się w sumie niedawno, bo jakiś miesiąc temu usłyszałem o tym pierwszy raz :D. Mam lat 20 w sumie prawie 21, mam więc nadzieję, że nie jestem za stary, by zacząć i coś osiągnąć w tej dziedzinie . Wcześniej bawiłem się w sztuki walki, przeważnie capoeira czy muay thai ale nie było to coś mega konkretnego. Jeśli chodzi o siłownie to zawsze omijałem ją szerokim łukiem, bo po prostu nie podoba mi się to "ograniczenie" ruchowe, które tam występuje i wszelka niechęć uczęszczających tam ludzi do stretching'u, który dla mnie jest mega ważny. Od dziecka kocham gimnastykę, niestety możliwości na rozwój w tej dziedzinie nie miałem żadnych w okolicy jedynie trzepaki i tym podobne rzeczy. Spełniam się studiując WF , ale tu też tej gimnastyki nie jest wiele, a sama podstawa programowa niczego nowego mnie nie nauczyła jeszcze... Mam nadzieję, że dzięki Wam dowiem się wielu ciekawych rzeczy i że w wielu sprawach mi doradzicie! Pozdrawiam.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Haha :P. No rozciągać się warto :D, trzeba też wiedzieć w sumie jak . Dzięki rozciąganiu nie nabawisz się takich kontuzji, rozciągane mięśnie szybciej wracają do zdrowia, no i jesteś o wiele bardziej giętki . Warto ogólnie rozciągać po dobrej rozgrzewce (czyli takiej gdzie ciepłota ciała wynosić będzie od 38 do 39) no i oczywiście po treningu trzeba rozciągać te partie mięśni, których się używało. Poczytaj o rozciąganiu statycznym i rozciąganiu dynamicznym . To drugie warto po rozgrzewce, a przed treningiem, to drugie po treningu , tj. ja w taki sposób się rozciągam, mogę się niestety mylić, ale jeszcze nic złego mi się nie stało :D.