Administrator Dynloth Napisano 15 Maja 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jak mówi Wikipedia: Neocube - zabawka składająca się z namagnesowanych kulek o średnicy najczęściej 5 mm (spotykane są również 6 mm i 7 mm), z których można budować różnego rodzaju skomplikowane struktury (również przestrzenne). Jest to możliwe dzięki zastosowaniu w niej magnesów neodymowych wytwarzających bardzo silne pole magnetyczne. Komplet do zabawy może składać się 216 kulek, z których można zbudować sześcian o bokach 6x6x6 kulek, 125 (5x5x5), 64 (4x4x4) lub 27 (3x3x3). Im więcej kulek, tym bardziej skomplikowane kształty można budować. Kupiłem sobie 3 zestawy i czekam na ich odbiór. ;D Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 15 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Fajna zabawka :D magnesy neodymowe to jest coś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Maja 2014 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jutro powinny do mnie dotrzeć więc zobaczymy. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger Napisano 15 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 To pochwal się jak dojdą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Maja 2014 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 No pewnie, że się pochwalę. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 15 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Nooo miałem okazję coś o tym się dowiedzieć, super sprawa, jeszcze fajniejsza zabawa, jak już rozumiesz fizykę :D Można coś się dowiedzieć u SciFun (SciTeraz) na Youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Maja 2014 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ja będę nimi projektował place do SW. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi