Maverick Napisano 17 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Myślę że od poniedziałku wystartuję jutro jeszcze odprężę się na łyżwach w sobotę i niedziele jak będzie pogoda to rolki i jazda z koksem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 17 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Kurde a u mnie śniegu nie ma na lodowisko i papla jest żeby na rolkach jeździć, a Tobie pasuje jedno i drugie, no nie. No i na rolkach ciężko będzie masę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 u mnie też śniegu nie ma, ale na szczęście lodowiska już są pootwierane i można jeździć. No jak jest sucho to może być mróz to i tak mogę jeździć i ćwiczyć slalom Rolki czy bieganie na jedno wychodzi a mniej obciąża kolana, a biegać na razie mi się nie chce a nowe buty już czekają nie wiadomo na co na smart gym na bieżni będę biegał. Masy i tak nie robię póki co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 17 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Kurde, że nie mam z kim na rolkach jeździć i gdzie Jakie ceny są w Twojej miejscowości za wypożyczenie sprzętu i opłata za korzystanie z lodowiska? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 To słuchawki i jazda samemu, sam nadajesz tempo a jak będziesz jeździł to zawsze można spotkać osoby które też jeżdżą i szukają może Ciebie :) W Katowicach 10zł wejście i 8zł wypożyczenie w Gliwicach 9-12 zł w zależności od godziny z tego co widzę na stronie. Ceny trochę z kosmosu ale kupiłem sobie łyżwy i 2 razy w tygodniu chodzę na godzinę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 17 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Super sprawa łyżwy jak i rolki. :) No to będę musiał tak zrobić, bardziej się wkręcę to będę sam śmigał i tyle :) A jakiego rodzaju masz rolki, bo ja podobno do jazdy agresywnej. xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ja szukałem takich pół na pół czyli freeride i slalom. Jak ćwiczę slalom to zakładam kółka które robią mi banana, a jak idę jeździć normalnie to 4 takie same i jest bezpieczniej. Choć i tak zawsze mam ze sobą plecach z kółkami kluczami żeby wymieniać, bo zwykle jak idę na slalom to potem jadę się przejechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 17 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 No to ja nie mam zapasowych akcesoriów xd Te z dużymi kółkami są do jazdy szybkiej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Oo nowy temat Tak im większe kółka tym szybciej jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A.co jest droższe Bracia, rolki czy łyżwy? I co fajniejsze? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 @Banan Wszystko zależy od tego co chcesz na nich robić. Ceny są porównywalne np na moim przykładzie Rolki: Rolki do freestyle slalom/freeride - promocyjnie 620zł Kółka 4x80mm, 4x76mm oraz 2x80mm kołka iskrzące i świecące do jazdy nocnej 350zł Szybsze łożyska + dodatkowe śrubki oraz środki do czyszczenia łożysk - 300zł Razem 1270zł Łyżwy: Łyżwy - 400zł Ostrzenie - 15zł Osłona na płoze - 36zł Wejście 8/9razy w miesiącu do marca ~450zł Razem: 901zł Więc jak widać ceny podobne jak kupujesz rolki tylko tak by pojeździć to cena stosunkowa spada o te 350zł, tylko na rolkach zawsze możesz codziennie jeździć i nic za to nie płacisz :) Oczywiście to są wybory budżetowe bo nie stać mnie póki co na lepszy sprzęt jak rolki z szyną rockering czy łyżwy z wymienną płozą. Wszystko kosztuje odpowiednie pieniądze:) Co lepsze nie wiem wszystko ma plusy i minusy. Na rolkach mogę jechać wszędzie na łyżwach tylko po lodowisku chyba, że jesteś na Arktyce Osobiście uwielbiam i rolki i łyżwy jak nie mogę iść na rolki bo pada to idę na łyżwy bo na nich mogę też ćwiczyć slalom. Mimo, że jest lekka różnica to wszystko co umiem na rolkach umiem na łyżwach. Wybrać nie potrafię co lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 O kurde to i tak sporo kasy jak za takie przyjemności A z łyżwami na stawy nie chodzisz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 No tak ale to masz na kilka lat nie na 2 czy 3 razy. Jedynie trzeba dbać o kółka, łożyska i płozy. Na stawy o tej porze roku w naszym klimacie? nie ma bata lód za cienki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Ale ogólnie jak jest dorodny lód to czy jeździsz? :) No bo rolki z marketu za 200 zł to odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 nie wiem jeszcze, od połowy października zacząłem dopiero przygodę z łyżwami. U mnie jest tylko jedno jeziorko ale jak będzie mróz to obczaje Nie no na rolki z marketu nie warto wydawać hajsu bo to nadaje się tylko na śmietnik albo dla osób które chcą zobaczyć czy będzie ich to "jarało" ale na pewno nie do poważniejszej jazdy. Dość że trzymanie nogi w kostce jest praktycznie znikome to ze słabego materiału są wykonane i jakości. Jak już myślisz by czegoś więcej spróbować w tym kierunku to polecam zainwestować minimum te 600zł tak jak ja. Ja mam Powerslide Imperial One Black 80 i na rozpoczęcie przygody z freeride i freestyle slalom polecam:) najlepiej przed zakupem wejdź na forum "narolkach" i czytaj tematy jest tam dużo przydatnych informacji. Ja czytałem i rozmawiałem przez jakiś tydzień zanim się zdecydowałem. Pamiętaj nie każde rolki do wszystkiego się nadają dlatego najlepiej korzystać z wiedzy osób które miały z tym styczność tak jak na tym forum "narolkach" się rozpisałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A tu moje 2 miesiące ćwiczeń:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 18 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Woo żesz Ty! Zacne nagranie i umiejętności jak na te 2 miesiące nauki. Brakowało mi jeszcze tylko jazdy na rękach. To ja sprawdzę później nazwę mojego modelu rolek to powiesz mi czy dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Dzięki, szczerze to myślałem nad tym ale nie umiem normalnie stać na rękach więc lipa:D No to podaj to popatrzymy :) A dziś po łyżwach było fajnie jedna gleba przy przeplatance w biegu, bo źle postawiłem stopę i wpadłem w poślizg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 18 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 To może masz doświadczenie, gdzie lepiej się wywalić? Na lodowisku czy na asfalcie? :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 szczerze nie czuje różnicy bo i tu i tu jest twardo jedyna rzecz to na lodowisku potem przez chwile jesteś mokry i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 19 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 No mnie to właśnie drażni strasznie Ale na bank będę jeździł i jak już do tego dojdzie to ponagrywam coś na gopro A na desce próbowałeś jeździć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 kiedyś na desce coś tam jeździłem ale jakoś nie wzięło mnie:D na snowboardzie to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 19 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 To ja znowu wolę narty I nie miałem kiedy ma rolki pójść i mama gdzieś je schowała i nie mam pojęcia gdzie są, więc aktualnie nie powiem Ci jaki to model jutro wróci to zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Na nartach jeździłem 2h i umiałem jeździć, a na desce do tej pory uczę się jeździć jest trudniejsza i bardziej wymagająca no i imo lepsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goliat Napisano 19 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Chłopaki, a jeździł ktoś z was na longboardzie kiedyś? Strasznie mi się to podoba, ale nie wiem, czy warto w to hajs pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi