Banan Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 KOKTAJL Z AWOKADO, BANANEM I MASŁEM ORZECHOWYM Będziemy potrzebować (porcja dla dwóch osób): 1 awokado, 2 małe banany, 1 łyżeczka masła orzechowego (możecie dodać więcej jeśli chcecie), 1 łyżeczka miodu, 2 łyżki jogurtu greckiego, ok. 350 ml mleka. Jeśli chodzi o mleko ilość podałem na oko, gdyż to tak naprawdę od was zależy jaką ten koktajl będzie miał strukturę – jeśli wolicie gęstsze dolejcie po prostu mniej mleka, jeśli rzadsze dolejcie go więcej Wykonanie krok po kroku: 1. Awokado i banany obieramy ze skórki i kroimy na kilka mniejszych kawałków po czym wrzucamy do blendera/miski w której będziemy blendować. 2. Do tego dodajemy masło orzechowe, miód, jogurt i dolewamy mleko. 3. Wszystko razem blendujemy ok. 20-30 sekund, przelewamy do szklanki i gotowe! Koktajl może pachnieć trochę ogórkiem (ze względu na awokado), jednak w smaku w ogóle nie jest to wyczuwalne. Często jeśli nie mam pod ręką awokado koktajl robię bez niego – jest wtedy bardziej słodki, równie pyszny ale mniej sycący. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted August 25, 2022 Administrator Report Share Posted August 25, 2022 Przetestowane, pycha ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal Posted September 7, 2022 Report Share Posted September 7, 2022 Pyszotka polecam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts