Jump to content
Workout Athletes

Koszykówka

paxonek123
 Share

Recommended Posts

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a Ja lubię grać w kosza ;D niestety nie jestem wysoki, więc staram się nadrabiać dryblingiem Można kiedyś pograć ;D I w mojej okolicy jest tylko kilku ziomków co lubią grać. Poza tym to w piątki chodzę na siatkę, coś tam gram ;D A z piłką nożną to wiadomo - wszędzie i o każdej porze ;D

Ja w kosza lubie sobie pograć tak o dla fanu :D Ale nie jakieś zawody czy coś :DD Niby jestem "wysoki" i nadaje się do tego no ale jednak nie ciągnie mnie do tego ;D Dodam jeszcze że przez SW , da się ładnie poprawić wyskok :D Wcześniej nie łapałem się obrećzy a teraz już tam !!^^

Kiedyś grywałem na osiedlu, ale to tak dla odmiany, bo dominowała oczywiście piłka nożna. Potem przez jakiś rok chodziłem sobie grać w szkole raz na tydzie? i w jedne wakacje dosyć sporo grało się. Potem przerwa była i znów powróciło w tym roku i tak ostatnie 2-3 tygodnie wakacji grywaliśmy na orliku, ale to tak bardziej w mniejszym gronie.:D

No właśnie, wiele osób mogłoby, a nawet chciałoby pograć, ale nie ma z kim :D Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mamy sporą ekipę, która regularnie chodzi na treningi, a w wakacje co 2/3 dni na orliku gierka, wpada 12-15 osób i robimy sobie takie mini turnieje 3v3 :D @m4lusz3k: Bardzo mnie tym zaciekawiłeś :D A możesz mi powiedzieć coś więcej na temat poprawy wyskoku przez SW, bo wiem, że wyskok z dwóch nóg zależy m. in. od siły pleców, pewnie dlatego się powiększył ;P Ale ciekawi mnie jak było w Twoim przypadku, czy ćwiczyłeś normalnie, czy może robiłeś jakieś specjalne ćwiczenia konkretnie pod wyskok, hmm ? Pozdro chłopaczki :D

• 4 months later...

Grało się trochę w kosza ( nawet na ulicy, ponieważ nie zawsze miałem dostęp do boiska). Fajna gra, byłem nawet ja jednych zawodach międzyszkolnych, ale sporty zespołowe nie są dla mnie ( brak orientacji i wyczucia w obronie, a do tego nie jestem " wyuczony' taktycznie), mimo wszystko kosza lubię