mcfinn Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 No to przyszedł czas na rozwianie moich wątpliwości:) Celem mojej diety jest masa, ale jako osoba z tendencją do nadwagi, szalenie uważam na przyrost sadła. Tak więc serdecznie proszę o weryfikację, czy moje myślenie idzie w dobrą stronę zapotrzebowanie kaloryczne podstawowe (leżąc 24h:)) circa 2100kcali, zapotrzebowanie kaloryczne z wysiłkiem umiarkowanym (wysiłek 4 razy na tydz) 3441kcali, makroskładniki wg ?ródeł "różnych" bialko-2gr/kg masy ciała=200gr weglowodany-4gr/kg masy ciała=400gr tłuszcze-staram się nie przekraczać 50gr w rozłożeniu na 5 posiłków dziennie,w jednym być powinno: 38 gr białka 80gr węglowodanów tłuszczy mało:) wg innych ?ródeł (http://vivalavita.pl/kalkulator/zalecanedziennezapotrzebowaniekaloryczneprzyobecnejwadze.html) Białko: 170 g Węglowodany: 469 g Tłuszcze: 94 g różnica nie za duża na korzyść węglowodanów. A teraz mój przykładowy jadłospis, szalenie monotonny, ale nie przykładam już wagi do wykwintności:): 7.00- nieśmiertelna "kasza ze śmieciami" +espresso 10.00-200gr polędwicy sopockiej+grahamka(80gr)+pomidor 13.00- ryż/kasza gryczana/jęczmienna około 3/4 woreczka+180gr piersi z kurczaka+warzywa 16.00 serek wiejski ew. 100gr twarogu chudego+ 200gr danio+2wafle ryżowe 19.00- tu już różnie, 100gr twarogu chudego i kanapki(80gr chleba razowego+żółty ser w ilości, żeby dobić białkiem do 36gr białka na posiłek) ew. omlet z 2 jaj +puszka tu?czyka z wody i wafle ryżowe albo jakieś inne śmieci z lodówki, które podnoszą węglowodany. Czy taką dietę można uznać za poprawną do przyrostu masy mięśniowej? A teraz kolejny problem - trening w tygodniu zaczynam o 20.30-21.00, po powrocie (circa 22.00) biorę odżywkę bulk 20gr białka/20gr węglowodanów+200gr danio z otrębami. Czy to poprawny posiłek potreningowy? Jeśli nie, to jakie macie propozycje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrado1104 Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Jeśli te posiłki rozkładają się Tobie na Twoje zapotrzebowanie i makrosy to jest ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted January 6, 2014 Author Report Share Posted January 6, 2014 Skoro mówisz ze jest ok to jestem spokojny:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Po tym treningu możesz zjeść sobie serek wiejski. Ma ładną ilość białka i węglowodanów złożonych, czyli będą się powoli rozkładać w nocy jak Twoja mięśnie będą rosły. A Twój jadłospis wygląda dobrze, tylko ciekawe czy Ci się nie znudzi za szybko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted January 6, 2014 Author Report Share Posted January 6, 2014 Jadę już tak jakiś czas:-) do diet jestem przyzwyczajony:-) no i oczywiście to był tylko przykład, wszystko ma swoje zamienniki:-)a po treningu rozumiem bulk+ serek? Czy coś jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrado1104 Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 po treningu najlepiej węglowodany proste i białko, i spokojnie możesz to zjeść do godziny po, występuje wtedy okno anaboliczne zachodzi taki proces że wszystko co zjesz jest transportowane do mięśni. a pó?niej to ju z posiłek z dobrym ?ródłem białek węgli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted January 7, 2014 Author Report Share Posted January 7, 2014 czyli po treningu bulk+serek+50gr rodzynek zalatwi sprawe:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted January 7, 2014 Administrator Report Share Posted January 7, 2014 Pewnie, że tak:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrado1104 Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Dokładnie. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 ciekawosc moja zostala zaspokojona:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts