mcfinn Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 No to przyszedł czas na rozwianie moich wątpliwości:) Celem mojej diety jest masa, ale jako osoba z tendencją do nadwagi, szalenie uważam na przyrost sadła. Tak więc serdecznie proszę o weryfikację, czy moje myślenie idzie w dobrą stronę zapotrzebowanie kaloryczne podstawowe (leżąc 24h:)) circa 2100kcali, zapotrzebowanie kaloryczne z wysiłkiem umiarkowanym (wysiłek 4 razy na tydz) 3441kcali, makroskładniki wg ?ródeł "różnych" bialko-2gr/kg masy ciała=200gr weglowodany-4gr/kg masy ciała=400gr tłuszcze-staram się nie przekraczać 50gr w rozłożeniu na 5 posiłków dziennie,w jednym być powinno: 38 gr białka 80gr węglowodanów tłuszczy mało:) wg innych ?ródeł (http://vivalavita.pl/kalkulator/zalecanedziennezapotrzebowaniekaloryczneprzyobecnejwadze.html) Białko: 170 g Węglowodany: 469 g Tłuszcze: 94 g różnica nie za duża na korzyść węglowodanów. A teraz mój przykładowy jadłospis, szalenie monotonny, ale nie przykładam już wagi do wykwintności:): 7.00- nieśmiertelna "kasza ze śmieciami" +espresso 10.00-200gr polędwicy sopockiej+grahamka(80gr)+pomidor 13.00- ryż/kasza gryczana/jęczmienna około 3/4 woreczka+180gr piersi z kurczaka+warzywa 16.00 serek wiejski ew. 100gr twarogu chudego+ 200gr danio+2wafle ryżowe 19.00- tu już różnie, 100gr twarogu chudego i kanapki(80gr chleba razowego+żółty ser w ilości, żeby dobić białkiem do 36gr białka na posiłek) ew. omlet z 2 jaj +puszka tu?czyka z wody i wafle ryżowe albo jakieś inne śmieci z lodówki, które podnoszą węglowodany. Czy taką dietę można uznać za poprawną do przyrostu masy mięśniowej? A teraz kolejny problem - trening w tygodniu zaczynam o 20.30-21.00, po powrocie (circa 22.00) biorę odżywkę bulk 20gr białka/20gr węglowodanów+200gr danio z otrębami. Czy to poprawny posiłek potreningowy? Jeśli nie, to jakie macie propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado1104 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jeśli te posiłki rozkładają się Tobie na Twoje zapotrzebowanie i makrosy to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Skoro mówisz ze jest ok to jestem spokojny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Po tym treningu możesz zjeść sobie serek wiejski. Ma ładną ilość białka i węglowodanów złożonych, czyli będą się powoli rozkładać w nocy jak Twoja mięśnie będą rosły. A Twój jadłospis wygląda dobrze, tylko ciekawe czy Ci się nie znudzi za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jadę już tak jakiś czas:-) do diet jestem przyzwyczajony:-) no i oczywiście to był tylko przykład, wszystko ma swoje zamienniki:-)a po treningu rozumiem bulk+ serek? Czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado1104 Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 po treningu najlepiej węglowodany proste i białko, i spokojnie możesz to zjeść do godziny po, występuje wtedy okno anaboliczne zachodzi taki proces że wszystko co zjesz jest transportowane do mięśni. a pó?niej to ju z posiłek z dobrym ?ródłem białek węgli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 czyli po treningu bulk+serek+50gr rodzynek zalatwi sprawe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 7 Stycznia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Pewnie, że tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado1104 Napisano 8 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dokładnie. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ciekawosc moja zostala zaspokojona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi