KubaWorkout Napisano 25 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Od razu mówię, że lubię i korzystam z takich przypraw w zasadzie do wszystkiego. 😄 No i zacząłem się zastanawiać, czy to jest zdrowe? Stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjoter Napisano 25 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja osobiście nie stosuję i nie polecam nikomu, już lepiej kupić zwykłe suszone przyprawy, warzywa, dodać kilka i smak będzie równie dobry. No chyba, że lubicie zajadać się glutaminianem sodu (E627), inozynianem sodu (E631) itd, które mają ujemny wpływ na nasz organizm... Po za tym ilość soli która tam występuje, jest dosyć spora. Nie wspomnę już o takich bombach chemicznych jak kostki rosołowe itp. ale to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Napisano 25 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Dużo zdrowiej będzie kupić suszone zioła, które można dostać na każdym targu czy rynku. Nie dość, że na pewno nie mają w sobie żadnej chemii, to można samemu stworzyć mieszankę, która najlepiej nam pasuje. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubix Napisano 25 Stycznia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja np. vegete robię sam, kupuje gotowy susz warzyw dodaje sól i pieprz i gotowe przynajmniej nie ma glutaminianu sodu. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 25 Stycznia Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja praktycznie nie używam. Przeważnie sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 6 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Mi smakuje nawet sama Vegeta z piersią z kurczaka smażone na patelni w kostkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi