KubaWorkout Posted January 25 Report Share Posted January 25 Od razu mówię, że lubię i korzystam z takich przypraw w zasadzie do wszystkiego. 😄 No i zacząłem się zastanawiać, czy to jest zdrowe? Stosujecie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjoter Posted January 25 Report Share Posted January 25 Ja osobiście nie stosuję i nie polecam nikomu, już lepiej kupić zwykłe suszone przyprawy, warzywa, dodać kilka i smak będzie równie dobry. No chyba, że lubicie zajadać się glutaminianem sodu (E627), inozynianem sodu (E631) itd, które mają ujemny wpływ na nasz organizm... Po za tym ilość soli która tam występuje, jest dosyć spora. Nie wspomnę już o takich bombach chemicznych jak kostki rosołowe itp. ale to inna bajka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angela Posted January 25 Report Share Posted January 25 Dużo zdrowiej będzie kupić suszone zioła, które można dostać na każdym targu czy rynku. Nie dość, że na pewno nie mają w sobie żadnej chemii, to można samemu stworzyć mieszankę, która najlepiej nam pasuje. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubix Posted January 25 Report Share Posted January 25 Ja np. vegete robię sam, kupuje gotowy susz warzyw dodaje sól i pieprz i gotowe przynajmniej nie ma glutaminianu sodu. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted January 25 Administrator Report Share Posted January 25 Ja praktycznie nie używam. Przeważnie sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted February 6 Report Share Posted February 6 Mi smakuje nawet sama Vegeta z piersią z kurczaka smażone na patelni w kostkę:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts