Messi_91 Napisano 18 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam,bede mial operacje cos tam problemy z wiazadlami,ape nie wiem dokladnie kiedy...czy ktos z Was mial taka operacje i moze mi powiedziec ile trzeba chodzic o kulach,po jakim czasie bede mogl powrocic do cwiczen,a kiedyy do pelnej sprawnosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 18 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Ogólnie to 8 tygodni po operacji chodzi się w ortezie i o kulach. Do pełnej sprawności... mi rehabilitant mówili , że rok czasu. A do ćwiczeń to zależy co chcesz robić Stosunkowo szybko będziesz sie mogł podciagac. Przysiady i inne ćwiczenia które angazują też noge to inna bajka, wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Messi_91 Napisano 18 Września 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Najbardziej mi chodzi o pompki,bo na drazku i poreczach mysle ze nie bd problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 18 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Ym... Ja jestem 5 tydzień po operacji i do dziś mam problem z pompkami. To jest nie moge zbyt duzego nacisku na lewa noge ciezar jest nierownomiernie rozlozony, ale da się robić jasne. Po prostu opierasz wiekszy ciężar na zdrowej nodze i śmiało możesz śmigać Ja pierwsze pompki robiłem jakoś... 1-2tyg po wyjsciu ze szpitala, jak mnie przestała noga boleć i przestalem brac przeciwbolowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Messi_91 Napisano 18 Września 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Ok,Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Messi_91 Napisano 18 Września 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 A mam jeszcze takie pytanie: co z rehabilitacja ? Dluga ? Konieczna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Reidar Napisano 18 Września 2014 Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Napewno konieczna. W końcu to ingerencja w cialo i Twój miesnien czworogłowy troche zmaleje. Pojawił się mały problemy z wyprostem/zginaniem, może Ci się przykurcz zrobić ale no dopilnuj żeby się nie zrobiło. Dochodzenie do siebie troche zajmuje jednak. Ja chodziłem 2 tyg na zabiegi i teraz od poniedziałku zaczne kolejna serie rehabilitacji, tylko tym razem w specjalistycznym szpitalu rehabilitacyjnym. Pewnie tez 2 tygodnie, no ale pozatym ciagle dochodzi rehabilitacja w domu, az osiagniesz pelnie siły. Nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie ile to wszystko dokładnie trwa. ;( Musisz sie spytac doktorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nasu Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Siemka Ja jestem po 2 operacjach kolana. Wszystko jest zależne co masz robione w tym kolanie i jak reaguje twój organizm. Ja nie mogłem stawać na noge przez 3 miesiace. Potem rehabilitacja wiadomo podnoszenie ciezarkow noga itd wszystko pod okiem specjalisty wiadomo. W domu mozna tez samemu cwiczyc wyprosty nog, dociskanie poduszki pod kolanem do podlogi itd. U mnie było troche gorzej bo mi zrobil sie juz zanik miesni w nodze wiec u mnie bylo srednio na jeza ogólnie moja rehabilitacja trwała nie całe 9 miechów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 19 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Wo Nasu, 3 miesiace na noge nie stawales To co Ty miales robione? Jaki odstep miedzy operacjami? Ja tak samo dwie, ale 2 miesiace i na nodze moglem, a stawalem na niej o wiele wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nasu Napisano 20 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 siemka miałem naderwane wiazadlo krzyzowe do tego pekly mi chrzastki i nie trzymaly rzepki. Mialem rzepke nastawiana operacyjnie i jeszcze cos tam wycinane ogolnie w bardzo zlym stanie bylo kolano sport to zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 20 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Ano to wyjasnia wiele - rzepka sie tez uszkodzila, no dobra wiem wszystko juz. Tak mawiaja niby A pytasz: "Gdzie sobie zerwales?" i dostajesz odpowiedz "aaa gralem w pilke i cwiczylem mma jezdzilem na nartach". Sport to zdrowie!! ❤️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nasu Napisano 20 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 No pytali co robilem to mowilem ze pilka nozna i gra w kosza przeciez sport to zdrowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Podbijam temat, ktoś coś? ;) Nie mówcie, że jestem jedyną kaleką na forum! :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 15 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 a dokładniej bym prosił bo ciężko mam rozkminić te hieroglify Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Mój kolega miał taką operację po tym jak samochód go potrącił, miał kilka operacji i później chodził w stabilizatorze jakiś niecały rok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Stycznia 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Pytanie zostało rozwiązane, lub wyjaśnione. - Temat zostaje zamknięty. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi