Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dynloth Napisano 24 Września 2015 Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Siemanko! :) Starsi Użytkownicy naszego forum pewnie już czytali ten artykuł, ale wstawiam go ponownie dla nowych Użytkowników. :) Wiadomo nic nie jest idealne, a to się wiąże z wadami. Coraz więcej osób chce ćwiczyć SW, wiec według mnie każdy powinien znać wady tego sportu. - Po pierwsze Uliczny Trening(ang. Street Workout) uzależnia bardziej niż narkotyki i używki. Wystarczy jeden trening, aby uzależnić się całkowicie. - Gdy zaczniesz już ćwiczyć, będziesz chciał dążyć do poziomu maksymalnego(planch itp.), a to oznacza poświęcenie czasu tylko dla Street Workoutu. - Każde wykonywane ćwiczenie angażuje po kilka grup mięśniowych, przez co Twoja sylwetka będzie symetryczna. Nie ma mowy o dużych ramionach i wąskich barkach. W tym sporcie wszystkie partie mięśniowe rosną w tym samym czasie. - Już po miesiącu Twoja sylwetka zmienia się w solidną i atletyczną budowę, to oznacza zazdrość w oczach Twoich kumpli. - Jest to nowy sport w Polsce, co oznacza, że nie jesteś taki sam jak ‘inni’. Po kilku latach, gdy SW będzie uprawiane na każdym podwórku, to Ty będziesz na maksymalnym poziomie. Co oznacza po raz kolejny zazdrość i dodatkowo ciągłe wypytywanie jak tego dokonałeś. - Street Workout, jak sama nazwa mówi może być uprawiany wszędzie(w domu, na podwórku, w parku itd.), dlatego tracisz możliwość pochwalenia się że wydałeś 2000zł na atlas kulturystyczny. - Uliczny Trening w dużym i szybkim stopniu redukuje tkankę tłuszczową, przez co nie zdobędziesz niepotrzebnego fatu na Twojej sylwetce. A niska zawartość tłuszczu świadczy o Twojej kondycji. - Tkanka mięśniowa rośnie tak samo jak po siłowni, a dodatkowo potrafisz złamać zasady grawitacji. - W tym sporcie jest mnóstwo technik i ćwiczeń przez co treningi nigdy się nie nudzą i można go uprawiać w nieskończoność. - Dodatkowo masz możliwość korzystania z serwisu Uliczny-Trening.pl i WorkoutAthletes.com, czyli możesz być sprytniejszy od innych i nie musisz zaczynać od zera. Teraz już Wiesz z czym musisz się liczyć, jeżeli zechcesz uprawiać Street Workout. Mam nadzieję, że tym artykułem nikogo nie zniechęciłem do dalszych ćwiczeń. :) A Ty jakie wady widzisz w Street Workoucie? :) Siła! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 24 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja nie widzę żadnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi