Reidar Napisano 28 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Jeśli mogę tutaj coś wpleć od siebie! Wiem, że zamieszczane tutaj książki są związane z kalisteniką czy z treningami ogólnie - rozgrzewanie itp. itd. Pomyślałem, że wstawię też tytuł książki która osobiście dodaje mi niezłego kopa do motywacji i dzięki której nastawiłem się na bieganie, na codzienne trenowanie, na realizacje przyszłych celów (w tym akurat wypadku to taki mały tylko kroczek). Dobra powiem tylko o czym ona jest! Ogólnie osobiście strasznie podobają mi się książki o tematyce wojskowej. Nic tak mnie nie motywuje do działania jak czytanie o zmaganiach twardzieli z najbardziej elitarnych jednostek specjalnych świata. Właśnie o tym jest ta książka. Może niektórzy podłapią co może znaczyć "najdłuższy tydzień" w tematyce wojskowości i specjalsów, ale już wyjaśniam. Książka ta jest opisem przeżyć kandydata do Navy Seal który przeszedł szkolenie BUD/S (Basic Underwater Demolition/SEAL), kończące się tzw. "Hell Week" czyli tłumacząc jako tako na nasze "Piekielny Tydzień". Uznawany za jeden z najcięższych (jak nie najcięższy) trening świata. No i co mi tu dużo opowiadać... Sam nie skończyłem czytać - dorwałem ją u kumpla i przeczytałem prawie połowę i teraz sam ją sobie chce kupić do kolekcji i skończyć. W każdym razie czytanie o zmaganiach tamtejszych bohaterów strasznie na mnie pozytywnie działają i być może ktoś z Was, poszukując motywacji czy chcąc zobaczyć co to takiego jest ten cały BUD/S i Hell Week kiedyś do niej zajrzy i pomyśli sobie "cholercia, jednak ta książka naprawdę daje energie do działania". Polecam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 29 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Załapałem po tytule o czym będzie ;) Przejść szkolenie do Navy SEAL's... Marzenie. Dla chętnych polecam także film G.I. Jane, o pierwszej kobiecie u nich xD Fajny film tez był, nie pamiętam tytułu, o pierwszym czarnoskórym w fokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Lutego 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Zainteresowałes mnie strasznie ta książką :) Chętnie ją przeczytam, dzięki! :) Jakie jeszcze książki masz w swojej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Gralu tytuł byś podal a nie Ogólnie jest jakaś książka i film na jej podstawie - opowiadanie o żołnierzach Navy Seal którzy wpadli w pułapke i przeżył tylko jeden. Film się nazywa "Ocalały" bodajże. Nie oglądałem, ale książkę bym sobie czytnął z chęcią. A Ty Dynio jaką dokładnie tematyke byś chciał? Bo mam pare tytułów stricte o historiach właśnie z oddziałów specjalnych. Głównie to same z SEALSow no i opowiadają po prostu o wydarzeniach z danych wojen w Iraku czy innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Lutego 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 To może zrobię osobny temat że zbiorem naszych książek i tam się będziemy chwalić swoimi kolekcjami :) A pytałem tak ogólnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 No to z takich NIE fantasy to maam tam jakieś np. Karbala, Złe Psy - Patryka Vegi. To jest fajna książka i tą też bym polecił. Patryk Vega po prostu przeprowadza jakby wywiad z policjantami z kryminalnego i ds. zabójstw. Opowiadają swoje akcje, też ciekawa strasznie książka i ogólnie wszystko co było w Pitbullu Nowe Porządki (1rwszej czesci nie ogladalem) jest słowo w słowo wzięte żywcem z książki tej. Też takie ciekawe nie powiem. Masa, kobiety polskiej mafii słyszałem że też ciekawa ale nie miałem jeszcze w ręce to w sumie nic tutaj nie wiem. A jakbyś chciał wojskowe to ja czytałem tak: Cel Snajpera Snajper Karbala Nielatwy dzien (to tak tylko ruszyłem troche u kumpla, ale z chęcią bym przeczytał całość) No i Najdluzszy tydzien. Polecam każdą z nich, każdą mi się świetnie czytało i każda mnie w jakiś sposób zafascynowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 29 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 @Reidar jeden Ci podałem xD Karbala polecam super, filmów o woju ja oglądałem ogrom, moja ulubiona tematyka. Polecam Byliśmy żolnierzami" o wojnie w Wietnamie, G.I. Jane ( jeszcze raz powtórze, ponieważ warty), Jarhead: Żolnierz Piechoty morskiej, Jarhead 2: W polu ognia ( teraz tworzą 3 część z Scott'em Adkins'em xD) Szeregowiec Ryan ( film warty obejrzenia) Full Metal Jacket, Helikopter w ogniu, 9 kompania ( Russia), Cienka czerwona linia, Ocalony (SEAL), Demony wojny według Goi (Polski), Snajper ( legenda) Green Zone, A o tym czarniskórym, to On był nurkiem "Siła i honor" tak chyba się nazywało. Miałem takich kilka typowych o akcjach jednostek specjalnych ale kurde tytułów nie pamietam, a polecam jeszcze ten z porwanie Bin Laden a jeden z tych to Operacja: Geronimo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 29 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 A książeczkę sobie zakupię, tylko ogarne czy jest w empiku xD Tam by nie było? ;) A pamiętasz może jak jest tytuł książki od byłego GROMowca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 No właaśnie pamiętam tylko "Moje 20 lat sluzby w JW Grom", jakoś tak to leciało. Szukałem jej szukałem po sklepach ale nie znalazłem nigdzie SORRY GRALU myslalem ze to jest autor a nie tytul xDD lukne sobie ten i pare innych filmików które dałes. Karbali nie oglądałem ale czytałem i mi się mega podobało, a pozostałe w większości kojarzę oczywiście ; d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 29 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Haha sorki zapomniałem cudzysłów postawić xD Jedna od GROMowca to "Przetrwać Belize", - podobno dobra książka ale robi z gromowców, pewne fakt łapy ;) Tajne akcje snajperów GROMOWCA czy jakoś tak, słyszałem o niej lecz nie znalazłem w księgarniach No i ta książka co pisałeś Trzynaście moich lat w JW GROM Tyle książek tak mało kasy xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Lutego 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 A w PDFie patrzyłeś? :) Wiem, żę to nie jest to samo co książka, ale zawsze można przeczytać, Amerykański Snajper jest fajny jeżeli chodzi o filmy wojskowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Aaaa wole wydać kase na książki niż iść i wydać na wódkę czy fajki, więc w sumie W PDFie nawet nie lukałęm bo własnie jak mówisz to nei to samo. Ale w zasadzie czytałem parę książek z PDFa po przerzuceniu na komórke i nie było tak źle, więc w zasadzie dobry pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 2 Marca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Np. Skazanego w pdf?? xD ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reidar Napisano 3 Marca 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Akurat skazanego to mam xD Ale Nagiego Wojownika na PDFie np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gralu Napisano 3 Marca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Hehe chomikuj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 5 Marca 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Chyba zrobię zbiór tych wszystkich książek w pdfie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi