Banan Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Helloł xD Co jecie w pracy albo w szkole, uczelni? :) posiłki robicie w domu na następny dzień czy coś kupujecie? I co to takiego? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Ja mam ten dobry stan, że jak wstanę to mam gotowe śniadanie w domu i do pracy chyba że mam ochotę na kurczaka czy coś to wtedy mówię by nie robiła, bo kurczaka sobie zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 A co to za śniadanie? Omlet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Gdzie tam, jakoś za omletami nie przepadam wole jajecznice ale ogólnie to zwykle chleb albo bułka z czymś i herbata, a do pracy tak samo tylko 3 bułki, 2 sznity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Rano platki owsiane ze zblendowanym bananem i mlekiem samych owsianych nie przejem xd a na drugie zalezy albo kanapki jakies solidne albo gotowy posilek ogolnie staram sie nie jesc duzo pieczywa :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 No pieczywo niezbyt pozytywnie działa na sylwetkę :) No to normalnie jecie jak i ja, myślałem ze.będą bardziej wymyślne rzeczy i w większej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Albo siła albo sylwetka ! po za tym kiedyś jedli tylko białe pieczywo i jakie sylwetki mieli, teraz ludzie sami wymyślają żeby zarobić i wmawiają że to zł to nie dobre. To się nazywa dobry marketing do sprzedaży np ciemnego pieczywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 18 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 pozwolę sobie zacytować Pawła z DSM ;) Starsi lludzie nie mają dostępu do tych badań co my mamy ;) Cytuj Naukowcy odkryli, ze pewne bialka pszenicy, dalej nazywane ATi, sa odpowiedzialne za inhibicje enzymow trawiennych takich, jak amylaza i trypsyna. Amylaza w skrocie odpowiada za trawienie cukrow, trypsyna za rozbijanie bialek - rozcina fragmenty wewnatrz lancucha bialkowego dzielac go na krotsze elementy. Inhibicja tych enzymow bezposrednio przelozy sie na stany zapalne, zwyrodnienia koscca, reumatoidalne zapalenie stawow (ciecia peptydow w grupie z lizyna), prawdopodobnie tez na choroby ukladu krazenia (ciecia w grupie z arginina). Zanizone wartosci tych enzymow sa markerami dla martwicy trzustki i powaznym uszkodzenia watroby. Jest to kolejny dowod (moim zdaniem) przemawiajacy za teza, jakoby czynniki antyzywieniowe w naszych aktualnych czasach nasilaly swoje dzialanie. Pszenica jest obecnie najbardziej zmodyfikowanym zbozem. Na nasze szczescie diety sportowcow nie bazuja na pieczywie i ziarnach, wiec tym musza przejmowac sie przecietni "zjadacze chleba" oraz klienci dietykow "kromka chleba 60g z wedlina 15g" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 18 Listopada 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 No to dużo się dowiedzieliśmy z tego posta. :) Dobrze że bardziej wolę jeść ryż i kaszę niż chleb. Ja do pracy swego czasu brałem pudełka z jedzeniem 3 x ryż z mięsem bez niczego i co 3h jadałem sobie taki obiadek. Dobrze mi wtedy było, ale dużo pieniędzy to kosztowało i czasu. Później przeszedłem na jedzenie omletów w pracy, rano smażyłem omleta jedząc płatki kukurydziane z mlekiem i za 2h wcinałem omleta z płatkami owsianymi. :) Później nie chciało mi się już robic tych omletów to zacząłem jeździc na obiadki do restauracji ale też drogo wychodziło, ostatecznie skończyło się na rybkach (makreli ) z lidla i jest dobrze nie za drogo a smacznie i pożywnie w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi