KokosArcher Napisano 28 Stycznia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 siemanko mam takie pytanie jakie ćwiczenia są dobre na odcinek lędźwiowy ? chodzi mi dokładnie o to że jak chce spróbować planche (Taki przykład poprostu) to za cholerę nie umiem podnieść nóg do góry.... jakie są do tego najlepsze ćwiczenia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Rozwiązanie Dynloth Napisano 28 Stycznia 2018 Administrator Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Siemanko, HS potrafisz robić? Na lędźwie bardzo dobre jest ćwiczenie, że leżysz na brzuchu, ręce wysunięte do góry i jednocześnie podnosisz ręce i nogi do góry Dalej, polecam podciąganie w L-Sit. Jeżeli potrafisz HS, to zaproponuję Ci super ćwiczenie, które mi bardzo pomogło i poprawiło trzymanie straddle planch. Mianowicie, stoisz na rękach, rozszerzasz nogi na tyle na ile potrafisz, i opuszczasz nogi do dołu, negatywne zejście press upa. Przy ścianie też można próbować, jeżeli jeszcze nie opanowałeś na tyle HS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KokosArcher Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 no właśnie robie sobie te ćwiczenia pod pressa ale z głową opartą o podłoge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Stycznia 2018 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 No i też dobrze Możesz jeszcze próbować przejścia z L-Sit do Tuck Planch też dobrze angażuje prostowniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 30 Stycznia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 PressUpy negatywne jak i normalne fajnie pobudzają pracę mięśni w odcinku lędźwiowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi