26 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Chciałbym zakupić skakankę, musi być wytrzymała, wygodna w trzymaniu, przede wszystkim dobrze się na niej skakało, cena przede wszystkim, cena/jakość . Moglibyście mi doradzić? Moje propozycje: http://allegro.pl/skakanka-skorzana-solidna-spokey-dlugosc-2-75m-i3698172275.html http://allegro.pl/skakanka-allright-linka-stalowa-lozyska-kulkowe-i3664517760.html http://allegro.pl/skakanka-skorzana-na-lozyskach-meteor-3-metry-i3696065434.html http://www.ceneo.pl/367778 Którą byście wybrali? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetezz Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Ja bym wziął tą z meteora, chyba dlatego, że skórzana no i jakieś tam bajeranckie łożyska kulkowe też ma. Ale pewnie każda by się nadawała do skakania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Osobiście bym proponowała Ci którąś ze skórzanych jednak bez żadnych dodatków typu łożyska itp, bo to z czasem się rozleci. Ale patrząc po aukcjach już chyba nie robią takich bez bajerów. Skakałam na wielu skakankach ale tej, po moim tacie nic nie przebije: Skakanka ma dokładnie 26 lat i posłuży mi pewnie drugie tyle :D I pamiętaj, żeby dobrać odpowiednią długość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
26 Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Problem w tym, że mam 1, 83m i nie wiem jaka ma być długość tej skakanki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Powinieneś najpierw się przejść do jakiegoś sklepu i "przymierzyć", bo jeden ma dłuższe, drugi krótsze nogi. Mierzy się tak, że stajesz na niej i rączki powinny być na wysokości bioder. Tak jest najlepiej sprawdzić. Potem patrzysz ile ma długości i możesz kupić przez neta. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
26 Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Dzięki bardzo muszę się wybrać do jakiegoś sklepu. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
corss18 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 hehe :D Jeżeli bym mógł coś doradzić w kwestii skakanek jak dla mnie skakanką która jest najlepsza jest skakanka z gumy :D nie takiej która się bardzo rozciąga :D wiele klubów bokserskich stosuje takie skakanki ponieważ się nie kręcą nie rwią są trwałe i w przystępnej cenie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
26 Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Mógłbyś podesłać jakieś konkretne propozycje? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted November 19, 2013 Administrator Report Share Posted November 19, 2013 Ja nie polecam zwykłych gumowych, tym bardziej jakiś z bajerami i w cenie 20zł. Ja takową dostałem i kręciła się okropnie mimo łożysk, a licznik po pewnym czasie odmówił posłusze?stwa. ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakerr Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Co wogóle daje taka skakanka??I jak często skakać żeby zobaczyć efekty?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted March 25, 2014 Administrator Report Share Posted March 25, 2014 Redukuje tkankę tłuszczową, możesz codziennie skakać. A efekty to w zależności jak będziesz ćwiczył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 I wytrzymałość, poprawia wydolność tlenową w ko?cu to też aeroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts