KaCC Napisano 10 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Witam, po roku prawie systematycznych treningów chyba dopadła mnie stagnacja i za skurczybyka nie mogę tego przeskoczyć, myślicie że zakup kamizelki ( około 40kg ) będzie dobrym pomysłem? Jak dotąd trenowałem tylko z ciężarem własnego ciała i doszedłem do momentu w którym już nie idzie to tak jakbym tego chciał ( rekord około 15 czystych podciągnięć ). Jakieś porady co do marki kamizelki lub ewentualnie jakieś alternatywy? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Rozwiązanie Dynloth Napisano 12 Kwietnia 2020 Administrator Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Siemanko, jest to bardzo dobry wybór, ze względu na nowy bodziec treningowy to raz a dwa na mocniejszą hipertrofię. Kamizelka jest dobra bo możesz ją użyć też do pompek czy nawet pompek w HandStand, lecz jest bardzo droga. Ja jak się zastanawiałem nad kamizelką lub pasem to wybrałem pas, ponieważ raz że taniej a dwa że obciążenie już miałem w postaci talerzy które swoją drogą nie są drogie. Pytanie czy masz na to budżet jeżeli tak to bierz kamizelkę użyjesz ją w większej ilości ćwiczeń. 40kg to już fajna waga do zabawy z obciążeniem ? https://allegro.pl/oferta/kamizelka-treningowa-z-obciazeniem-1-40-kg-8619845241 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 12 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 No wlasnie to jest minus kamizelki jej cena. 500 zl ? Pas 70 zł obciążenie bitumiczne 100 zł i ogień:D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaCC Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 11:16, Dynloth napisał: Siemanko, jest to bardzo dobry wybór, ze względu na nowy bodziec treningowy to raz a dwa na mocniejszą hipertrofię. Kamizelka jest dobra bo możesz ją użyć też do pompek czy nawet pompek w HandStand, lecz jest bardzo droga. Ja jak się zastanawiałem nad kamizelką lub pasem to wybrałem pas, ponieważ raz że taniej a dwa że obciążenie już miałem w postaci talerzy które swoją drogą nie są drogie. Pytanie czy masz na to budżet jeżeli tak to bierz kamizelkę użyjesz ją w większej ilości ćwiczeń. 40kg to już fajna waga do zabawy z obciążeniem ? https://allegro.pl/oferta/kamizelka-treningowa-z-obciazeniem-1-40-kg-8619845241 Dzięki za radę, budżet posiadam i chyba skuszę się na tą kamizelką. Pas raczej dla mnie odpada bo chyba bardziej obciąża odcinek lędźwiowy, a miałem z nim kiedyś lekkie problemy więc wole nie ryzykować, przynajmniej na tym etapie treningów. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 12 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 No to lepiej nie ryzykować z pasem ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Też jestem za kamizelką, droższa ale praktyczniejsza ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Stycznia 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Pytanie zostało rozwiązane, lub wyjaśnione. - Temat zostaje zamknięty. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi