ares11 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Witam ! Ostatnio na treningach (głównie podczas trenowania klatki i tricepsa) odczuwam niepokojący bół w łokciu podczas wyprostu rąk przy pompkach. Czy ktoś z was miał doczynienia z taką dolegliwośćią ? Co więc robić a czego nie należy ? Z góry dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 bol w srodku stawu czy gdzies na wyrostkach bocznych?pewnie na zewnetrznym?opisz troche dokladniej miejsce i jutro w wolnej chwili dam ci znac co mysle nt:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ares11 Posted February 10, 2014 Author Report Share Posted February 10, 2014 właśnie od wewnętrznej strony , wydaje mi sie że jest to jeszcze kość ramienia albo staw łokciowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 1 a jak z ruchami nadgarstka?boli przy jakims? 2 jak polozysz kciuk zdrowej reki na poczatku bicepsa,pod pacha i zaczniesz zjezdzac w dol to boli na pierwszej wyrostku kostnym na jaki trafisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ares11 Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Nie , ani w pierwszym ani drugim przypadku opisanym powyżej nie odczuwam bólu . Tylko przy wyproście ręki przy pompkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solution mcfinn Posted February 11, 2014 Solution Report Share Posted February 11, 2014 To dobrze:-) w takim wypadku imho to przeciążenie ? Streching, dobre rozgrzewki i tydzień obniżenia intensywności ćwiczeń powinny załatwić sprawe:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Mcfinn dobrze radzi, też tak miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ares11 Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Dziękuje za pomoc. Zastosuje się do zalece? i po tygodniu dam znać czy coś się zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reidar Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 I jak Ares? Już mineło kikla miesięcy, akurat przeglądałem kontuzje w poszukiwaniu czy ktoś miał już coś z łokciem nie tak i trafiłem tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ares11 Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 Ból minął , lecz miesiąc po kontuzji nadal uważałem na łokieć . Wykonywałem o wiele mniej pompek i podciągnięć . Zauważyłem że zbyt szybkie wykonanie powtórzenia mogło być powodem owego bólu . Polecam w tej sytuacji również ściągacz , który usztywnia rękę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reidar Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 A teraz już wszystko dobrze i ból nie powraca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted May 2, 2014 Administrator Report Share Posted May 2, 2014 My z chłopakami byliśmy na pokazie wczoraj w Przeżmierowie, po 9h treningu razem z pokazami to 4/5 odczuło ból w łokciu. ;D Jest to przeciążenie, po kilku dniach minie. Tylko staraj się nie nadwyrężać dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reidar Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Nie wiem czy to nadwyrężenie. To się pojawiło tak nagle, z niczego Pierw był ból barku przez długi czas, potem nagle po dniu w którym NIC nie robiłem zacząłem czuć ból w łokciu, sam nie wiem. Teraz nic nie robię i czekam ^^ Smaruję altacetem, rozgrzewam lekko, myślę czyby nie związać jakimś bandażem elastycznym i zobaczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted January 14, 2021 Administrator Report Share Posted January 14, 2021 Pytanie zostało rozwiązane, lub wyjaśnione. - Temat zostaje zamknięty. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts