Keidran Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Mam 169 cm wzrostu 60kg wagi. Wiem, że to brzmi śmiesznie, bo pomyślicie pewnie co tu redukować ? Ale jestem ekto z bardzo drobnymi kościami. W efekcie mam 16% BF, gdzie chciałbym mieć około 7%, na prawdę zależy mi na tym, żeby spaść do takiego wyniku, a potem budować a w miarę czystą masę mięśniową. Pomożecie ? Jestem w tym temacie zupełnie zielony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4lusz3k Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Na początku liczysz zapotrzebowanie kaloryczne , pózniej jak juz to masz to odejmujesz sobie z 300kalori , i jesz tak żeby nie przebić tego Twojego wyniku po odjęciu , poszukaj na necie wszystkiego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 A więc powinienem mieć dietę 1621. Czy to możliwe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Jeśli malutko ćwiczysz to tak xD Ja mam podobny wzrost i wagę, a mój bilans zerowy to 2300 kcal. Teraz też zaczęłam redukcję i mam 2000 do 2100. Nie wiem jakim wzorem liczyłeś zapotrzebowanie ale to dużo za mało jak na początek redukcji. Wyobra? sobie, że waga już nie będzie spadać i będziesz musiał odjąć kolejne kalorie, a tu nie będzie z czego ;P Zacznij sobie też od 2000 i poobserwuj 2 tygodnie, jjeśli będzie waga leciała w dół to nic nie zmieniaj. Jeśli nic to odejmij kolejne 100 i tak musisz obserwować. Na początku trzeba dobrze poznać organizm i zobaczyć jak reaguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerDano Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Jeżeli twoja waga jest jaka jest przy tym wzroście i masz sporo tłuszczu... To we? się za treningi i tłuszcz zamieniaj na mięśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 No i dodaj cardio. Aeroby po 20 min 3x w tyg -rower, biegi, basen, skakanka. Potem zwiększaj czas. Lub interwały, ale to dla mocno wytrzymałych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Nie mam możliwości jeść ryżu i kuraków :/ Co mogę jeść, żeby schudnąć na przykład ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerDano Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Aby było łatwiej, unikaj słodyczy i fast foodów. Podbija nie?le kaloryczność. Pytanie trochę ?le sformowane, może "ile". Co jeść? Prawdziwe mięso, zboża, owoce i warzywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 11, 2014 Author Report Share Posted May 11, 2014 Dzięki ScyTher :D Zaintrygowała mnie Twoja wcześniejsza odpowied?. Bo przecież tłuszczu w mięśnie nie przemienisz. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerDano Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Chodziło mi o: Trenujesz ciężko, dbasz w miarę o dietę, a z czasem na miejscu tłuszczu pojawiają się mięśnie. Spalasz tłuszcz i rozwijasz mięśnie. O to mi chodziło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 11, 2014 Author Report Share Posted May 11, 2014 Aaa, rozumiem ! :P Zaczynam dietę na poważnie, więc uwaga sterta pyta? :D 1. Dziś spożyłem 5 parówek, kotlet z mięsa drobiowego, 2 ziemniaki ugotowane, blisko 100g mizerii, banana i omlet + ponad 2l wody ile to może mieć kalorii ? 2. Mimo ujemnego bilansu kalorii w 5 dni nie schudłem ani 1 kg. 3. Czy to prawda, że można chudnąć bez diety ? Samym treningiem siłowym i aerobowym ? 4. Czy są w białym ryżu są te "dobre" czy te "złe" węglowodany i czym dokładnie się one różnią ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gralu Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Nie jedz parówek !!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerDano Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Jedz parówki!!!! Ale tylko te najdroższe i najwyższej jakości xDDD A sprawd? na opakowaniach ile to może mieć kalorii, poszukaj w necie, bo zależy jaki omlet, jakie parówki. Poczekaj jeszcze trochę, jak dalej nic nie będzie schodziło to zmniejsz o 100. Bez diety tzn.? Dieta to jest co jemy, kiedy i ile. Jeżeli jesteś bez diety to nic nie jesz xDD. Prawdopodobnie chodzi Ci o brak zbilansowanej diety. Tak można, ale to zależy ile jesz kiedy i co . Wielu ludzi nie oblicza co i ile zjadło i chudną. Dobrze jest taki proces chudnięcia kontrolować, bo może się okazać, że jeż tak dużo, że tyjesz, lub tak mało, że niezdrowo chudniesz. Treningi pomagają spalić tłuszcz. 4. W ryżu są węglowodany proste, nazywa się je dobrymi, bo szybko się trawią i szybciej dostarczają energii organizmowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gralu Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 ale, że parówki bez mięsne z sokołowa ???? Scy ja uwielbiałem parówki, teraz tez czasem zjem, lecz wiem jak były i są robione, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerDano Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 No kurcze ;(, ja też wiem. Dlatego piszę najdroższe i najwyższej jakości, a takie, to chyba możesz zrobić tylko sam :PP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 12, 2014 Author Report Share Posted May 12, 2014 Pochwalę się progressem w lipcu xDD Bo na razie ko?czę redukcję i znowu masa !!! Dobra, dziś trening stópek ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 stopek?co ty plaskostopie cwiczysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 12, 2014 Author Report Share Posted May 12, 2014 Jprdl, sorry, ten post to był "karniak" od kumpla :P od tych stópek... haha idiota. Czy jedząc po prostu zdrowo i trochę mniej idzie schudnąć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karamba Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Tak tylko musisz przefiltrowac diete i wywalic najgorsze produkty a jesc te zdrowe i lekkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 13, 2014 Author Report Share Posted May 13, 2014 Czyli ja ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwa Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Ogólnie to jest tak: możesz chudnąć stołując się jedynie w mcdonald's, możesz schudnąć jedząc samą czekoladę i możesz schudnąć jedząc boczek, pijąc olej i jedząc chipsy. Tylko po co? Wybierając mac'a musisz się liczyć, że to jest wysokokaloryczna żywność i chodziłbyś cały czas głodny, bo np. 5 takich głupich kanapeczek (nie wiem jak to się nazywa, te ich burgery) to byłoby całe Twoje dzienne zapotrzebowanie. Zdrowa, nieprzetworzona żywność (taka,którą przyrządzisz sobie sam: surowe warzywa, owoce, kasze, surowe mięcho, jaja) jest nie tylko zdrowa, jest pełnowartościowa, dodaje energii, daje organizmowi budulec do rozrostu, uzupełnia zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wybierając ją masz świadomość, że robisz coś dobrego dla siebie, dla swojego zdrowia, które docenisz dopiero na stare lata. Do tego, możesz zjeść więcej zdrowego niż śmieciowego żarcia, bo nie jest tak kaloryczne jak gotowe jedzenie ze sklepu, czy baru. Tylko z umiarem i z głową. A parówki, nawet te najdroższe, to zło!!! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 13, 2014 Author Report Share Posted May 13, 2014 Mimo deficytu kalorycznego i 5-6 posiłków dziennie nie schudłem w ciągu tygodnia ani 1kg :/ Co jest nie tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 bo twoj organizm musi sie przestawic na spalanie a nie na rozrost,na poczatku traci sie wode a po jakis circa 2 tyg sadlo.a dla pewnosci zwieksz o 200 kcali deficyt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keidran Posted May 13, 2014 Author Report Share Posted May 13, 2014 Jest deficyt bliski 400 (lub troszeczkę więcej), boję się dać większy, bo ponoć efekt jojo może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcfinn Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 tygodniowo mozna miec do 3500kcali co przekladajac na spadek wagi daje...0,5kg na tydzien:)organizm nie traktuje tego spadku jako zagrozenie wiec nie ma efektu jojo.teoretycznie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts