Matthew Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Siemka Jest taka sprawa, a raczej po prostu chcę zasięgnąć waszej opinii na temat diety. Generalnie już od dłuższego czasu (10 lat) nie jem miesa, no albo bardzo sporadycznie (tylko i wyłącznie kurczak) jakoś raz na 3-4tyg niewielka ilość. I bardzo często słyszę jedz mięso bo nie będziesz miał siły itd. A dzisiaj trafiłem na taki oto artykuł http://trenerbiegania.pl/post/89759078664/czlowiek-nie-jest-miesozerny-roslinki-hoduja-bydlakow I chciałbym się zapytać czy wśród was ja jacyś tylko roślinożercy lub jaki macie stosunek do diety bez mięsa? Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 24 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Tak z ciekawosci, jak można nie jeść mięsa :d Stejki cza wpierdalacz a nie kanapeczki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 25 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jeżeli będziesz się odpowiednio odżywiał, a nie tak jak niektórzy ludzie sądzą, że dieta wegañska to kanapeczki i soja, to na pewno zbudujesz się tak jak będziesz chciał. Przejrzyj veganworkout.org.pl Jest tam multum sportowców, którzy nawet od małego są weganami, znajdziesz tam nawet najsilniejszego człowieka w Niemczech, który jest weganinem, czy kobietę i mężczyznę- ultra maratoñczyków, którzy na diecie wegañskiej biegają po 200km i to nie jeden raz . A te komenty na temat siły i w ogóle wynikają z niewyedukowania ludzi na temat weganizmu. Ja już próbowałem dietę bezmięsną i czułem się świetnie. Od jakiegoś czasu znów staram się na nią przejść i też czuję się lepiej . Fajnie byłoby pokazać, że można zbudować mocarną sylwetkę na diecie roślinnej :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nasu Napisano 25 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Prawdziwa siła drzemie w dżemie a tak poważnie to nie wyobrażam sobie nie jeść mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 ScyTher To o niewyedukowaniu masz racje i to niestety boli. I nawet w takich miejscach jak szkoła, szpital nie biorą pod uwagę lubi nie jedzących mięsa (testowałem ;p) Dzięki wielkie za stronę na pewno dogłębnie przejrzę :D Wiadomość do kolegów którzy nie wyobrażają sobie życia bez mięsa :P Powiem tyle DA SIÊ ;D i to nawet dobrze ;p Bynajmniej ja nie narzekam Dynloth potwierdzi, że jakiś mega chudy nie jestem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 mam koleżankę, która jest weganką od 3 lat bodajże i ma się świetnie :D Zrobiła sobie badania i jest zdrowa jak ryba :D Także " jedz co chcesz, wyglądaj jak chcesz " :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Cóż, znam wegana, który normalnie tyje... To co ludzie myślą o weganizmie to paranoja i herezja... Oni chyba nie wiedzą, ale ponad 50% ich diety składa się z roślin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 26 Czerwca 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Mefiu to Ty? ;D Da się żyć i budować masę bez mięcha. Przykładem jest Frank Mendrano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 myslalem nad byciem wegetarianinem ale ...nie mam pojecia jakie skladniki mialbym laczyc zeby miec pelny przekroj aminokwasow w diecie(tylko soja jest pelnym bialkiem z tego co pamietam)no i przy mojej wadze ilosci by mnie rozsadzily:)0.5kg fasolki na jeden posilek to ja dziekuje:)czasami raz na jakis czas zjem jakies jedzenie dla jedzenia ale sporadycznie:) natomiast weganie to dla mnie zboczenie-moje niedoedukowanie mowi mi-dieta bez produktow odzwierzecych nie ma prawa bytu bez suplementacji.ergo w naturze nie ma szans bytu. chetnie poznam diete bodybuilderow wegetarian,ot tak z ciekawosci i moze cos w oko mi wpadnie. diety mendrano i np mika mahlera nawet nie mam checi czytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dynloth tak :P Ostatnio szukam produktów które maja w sobie wystarczającą ilość białka (pomijając soje,kotlety sojowe) i znalazłem dzisiaj artykuł na temat białka konopnego (ktoś może próbował?) Poczytam trochę więcej na ten temat. I serio nie ma tu żadnego wegana który mógłby się podzielić ze mną swoją dietą? ;D No cóż zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijała gdy będę coraz bardziej intensywnie ćwiczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 26 Czerwca 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A to co Cię naszło na taką zmianę? ;p Powiem Ci, że było tu kiedyś kilka takich osób i były poruszane te tematy, jak je znajdę to podeślę linka. ;p Co do kotletów sojowych, to nawet smaczne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi