Jump to content
Workout Athletes

suplementacja

hodor
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich, jestem nowy na forum jak i nowicjuszem w kalistenice. Swoją przygodę (chyba jak większość) zaczynałem z Paulem Wadem. Æwiczyłem przez 3 miesiące ale niestety bez żadnych diet, suplementacji. Chciałbym Was zapytać o kilka rzeczy, prosiłbym o odpowied¼ lub odesłanie do konkretnego tematu, gdyż od sierpnia zamierzam całkowicie oddać się drążkom. -Jak wygląda dieta w tym sporcie, co jeść a czego unikać -Suplementacja, brać czy czy nie brać? -Wyliczanie makroskładników -Masa ważna czy też nie? Dzięki wszystkim za odpowiedzi

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Witamy w szeregach :D Co do twoich pytañ to nie ma jakieś konkretnej diety dla ludzi street-workoutu jeśli tak uważasz. Powinieneś przede wszystkim jeść zdrowo i sycie tak aby uzupełnić swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Unikaj śmieciowych produktów takich jak chipsy, lipne gazowane napoje, fast foodów itd. Produktów wysoko kalorycznych które mają mało wartości odżywczych. Takie jedzenie w większości tylko zapycha twój żołądek. Piszesz że zaczynasz swoją przygodę, więc odpuść sobie na razie suplementację i zostaw ją na potem, z początku zawsze są największe przyrosty w sile i rosnących mięśniach, szybko zauważysz efekty :D Co do wyliczania mikro i makroskładników to jedni to robią drudzy nie i ci pierwsi bardzo zachwalają. Ja osobiście tego nie robię bo jestem leniwy i jem dużo a jak się zalewam to jem mniej :P Jeśli masz motywację to jak najbardziej polecam Ci żebyś liczył bo dobra dieta to większa połowa sukcesu. A co do masy to zadaj sobie sam to pytanie czy chcesz być niepozornie wyglądającym silnym gościem czy też mieć dobre mięśnie ( i równie być silnym ! ), ale i tak wydaje mi się że na drążkach czystej masówki takiej jak na siłce nie zrobisz :D Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłem a jeśli napisałem jakieś głupoty to na pewno ktoś mnie poprawi, pozdrawiam :D

Dziękuje za odpowied¼ Z suplementacji oczywiście chciałem używać białka, z biegiem czasu kreatyny. Czas pokaże czy będę ją stosował. Od sierpnia zacznę prowadzić sukcesywnie dziennik treningowy wraz z przepisami, chętnych zapraszam. Jak ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki, to bardzo proszę o napisanie. Pozdrawiam

A tu macie artykuł dotyczący tego czy węglowodany z rana są nam potrzebne https://www.facebook.com/notes/trener-dietetycznypl/zaczynamy-z-grubej-rury-czyli-%C5%9Bniadanie-jest-do-dupy-/143122702546451 polecam przeczytać: Wnioski jakie należy wysunąć po przeczytaniu - jemy śniadania białkowo-tłuszczowe