mati12kg Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Ogólnie chciałbym się zapytać czy jest sens pojechać najpierw na białeczku, żeby urosnąć, a potem zacząć robić rzeźbę z pomocą jakieś kreatynki. Ogólnie nie muszę przybierać na masie, bo mam taką w miarę, że nie jestem gruby, ale chudzielcem też nie jestem, powiedziałbym nawet, że lekko brzuszek odstaje, ale mięśnie widać. Zresztą nawet mogę zacząć więcej futrować :D I oczywiście ćwiczyć z białeczkiem, a potem, jak skończę jechać na białku to z przerwą lub bez - chodzi o suplementy (zależy na jak długo mi białko styknie) chcę zacząć robić rzeźbę (słyszałem że na kreatynie się właśnie dobrze robi) i wiadomo do tego jakieś bieganko w DNT, naparzanie w worek (o ile w końcu się zmotywuje go wypchać czymś) no i w miarę zbilansowana dieta :P Dobrze kminie, czy po przeczytaniu tego zupełny facepalm?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4lusz3k Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Więc,jeżeli nie masz opracowanej diety,to nie ma sensu białka. Suplementy diety są tylko i wyłącznie dodatkiem do diety. Czymś co ma pomóc w uzupełnieniu jej(diety). Białko nie pomoże Ci w urośnięciu ZBILANSOWANA DIETA,owszem. Nie ma co pakować kasy w coś o czym się mało wie. Poczytaj sobie na necie i dopiero. Napisałeś"żeby urosnąć, a potem zacząć robić rzeźbę z pomocą jakieś kreatynki. Ogólnie nie muszę przybierać na masie," Bez nabrania masy nie urośniesz,nie ma tak łatwo. Jeżeli masz ten "lekki brzuszek,to ja bym radził pierw wyredukował trochę i dopiero powolne,dobre masowanie. Nie ma co "masować" jeżeli ma się jeszcze "swojej" masy". Do kreatyny nie mogę się wypowiedzieć,bo mało się na tym znam. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati12kg Posted February 19, 2015 Author Report Share Posted February 19, 2015 Oke. Dzięki za cenne rady. Zgłębie większą wiedzę o tym i dopiero zacznę masować, jeśli nie uznam innego rozwiązania za lepsze :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted February 24, 2015 Administrator Report Share Posted February 24, 2015 Co do kreatyny. Podczas intensywnych treningów w naszych mięśniach robią się mikro urazy. Kreratyna uzupełnia właśnie ATP w mięśniach, przez co są one większe, oczywiście tak jak napisał Maluszek - przy odpowiedniej diecie. A robienie rzeźby to głównie dieta + trening aero. Jeżeli chcesz nadal robić masę, to proponuję ułożyć sobie dobrą dietę i plan, tak ćwiczyć dwa miesiące i sprawdzić czy waga idzie ku górze i czy wszystko jest w porządku. Po tym czasie możemy kupić np białko, albo masówkę, żeby znów dobić masy. Gdy osiągniemy swój wyznaczony cel, to wtedy możemy zmienić dietę i plan, poćwiczyć z miesiąc i ewentualnie zasilić się kreatyną, żeby mięśnie jeszcze trochę podrosły. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati12kg Posted February 27, 2015 Author Report Share Posted February 27, 2015 Poczytałem trochę o masowaniu :D Nie warto słuchać się ludzi, lepiej jest czytać ^^ Jeśli chodzi o mase, to jeślibym Sobie ułożył jakąś dobrą dietkę (białko i węgle - rano, po treningu, wieczorem no i na obiad przeważanie jest kawał mięcha z jakimś tam dodatkiem skrobiowym) i nawet w późniejszym okresie uzupełniał niekiedy białkiem w proszku to masując, mógłbym robić małe redukcje tłuszczu ( w sensie aeroby) żeby nie za dużo mieć tego tłuszczu, w sensie żeby mieć go do danego stopnia?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banan Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 W ten sposób osiągniesz masę z mniejszą ilością tkanki tłuszczowej. Ogólnie jak się robi typowa masę to niektórzy odmawiają sobie seksu, żeby przypadkiem masa nie spadła. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati12kg Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Hahaha - takie wyrzeczenia to nie dla mnie xDD Ale rozumiem przekaz, jako żeby nie tracić białka w organizmie na energię tylko oszędzać je jako budulec muscla ?? :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted March 3, 2015 Administrator Report Share Posted March 3, 2015 Dokładnie. :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksym Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 To już lepiej zrezygnować z czegoś innego, bo co jak co, ale endorfiny i seretoniny też się przydają, a wiadomo jak to jest podczas igraszek :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts