Administrator Dynloth Napisano 12 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Jest tak, że masz drążek i dwóch sędziów jeden liczy powtórzenia a drugi pilnuje poprawnej techniki. Zakładają Ci obciążenie do podciągania 36kg a do dipsów 42kg - chyba coś takiego z tego co pamiętam. I robisz ile wlezie. Jakbyś machnął tak jak mówisz 50kg razy 15 to pierwsze miejsce gwarantowane. O znalazłem tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 12 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 czytałem o zawodach siłowych w poznaniu najbliżej mnie :) i tam wystartowałbym w 3 konkurencjach ale to za rok dopiero: MU podciąganie i dipy Mu bez obciążenia ile wlezie max robili po 17-18 ja robiąc 8 tak jak serie byłbym w top 6 Podciąganie z 20 kg( robili po 19 pow) dogrywka 32kg(13pow) no i dipy bez obciążenia tu jest masakra 1 miejsce 109 dipów rekord 119, więc dla mnie narazie nie osiągalne . a w tych zawodach wyżej to ja mówię jaki ciężar chce i trzaskam powtórzenia czy jest ustalony ?:P ja bym był w kategorii wagowej 80+ czy są wieksze ?:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 12 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Raczej większej kategorii nie ma. No to liczę na to że wystartujesz. Szczerze to mi by się nie chciało tyle dipów robić xd Lepiej założyć kettla 42kg i zrobićte 13 powtórzeń. W tych zawodach co dodałem to taki ciężar jest ustalony na stałe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 12 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 No to dziś był sam triceps zacząłem od Mu 8/8/8/8 dipy 26kg 10/10/10/10 Russian Dips bez opierania łokci na poręczach tylko utrzymanie ich w pozycji 90 stopni w powietrzu 6/6/5/5 Korean dips 8/8/8/8 - dziś mało bo doszło nowe ćwiczeine Korean typewriter dips 4x 3 na strone revers tpriter dips 15/15/15/15 dipy francuskie 4x25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Napisano 12 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Elegancko człowiek trochę się tych nazw nauczy dzięki Tobie bo ja tego jakos zapamiętać nie mogę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 13 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Skąd Ty masz tyle siły? D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 13 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 siła to będzię jak zrobie dipa ze 100 kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 13 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 A są takie psychole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 13 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 13 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Ale silny guziec xd Biorę się za ciężary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 13 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 to co @Dynloth za rok widzimy się w poznaniu na zawodach ?:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Napisano 14 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Ooo świr !! Trzeba się brać do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 16 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 ja po treningach z ciężarem między nogami czuje się jak bym od nowa wszystko zaczynał ;P takie zakwasy nawet na bicku są gdzie już dawno zapomniałem co to zakwasy na bicu no to się brać brać a nie gadać bo gadaniem się treningu z obciążeniem nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 16 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziś trening można powiedzieć że full body na początek troszkę MU wygibiasów na poprzeczkach próby hs'a na jednej poprzeczce 4 serie podciągania z obciążeniem podchwytem i nachwytem itd potem zrobiliśmy sobie małe zawody. Naoglądałem się bar wars na yt i postanowiliśmy zrobić własną wersje rozegrane zostały 2 rundy pod rząd pierwsze co zrobilismy to papier kamień nożyce wygrany wybiera 2 ćwiczenia przegrany 1 (musi być troszkę hazardu) i ja akurat przegrałem 2 razy w tym ;/ ale runda I 50 pompek 30 podciągnieć 40 dipów (wiadomo kto wybierał) Tu poszło bez mniejszych problemów no i wygrana dla mnie runda II (tu juz zmęczony jak koń po westernie) MU 20 Russian dips 30 lsit 60 no tu miałem już troszkę ciężko robić ale dałem radę i również wygrałem ale nie chodzi tu o wygraną tylko dotarcie do celu :) Powiem wam że dał mi się we znaki trening ale takie są najlepsze ;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 18 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Fajne treningi sobie układasz. :) Ja już ruszyłem z dipami z ciężarem na początek było +20kg 12/12/14 a następnym razem biorę 30kg i zobaczymy. Jak mi się spodoba to dokładnie, zobaczymy się na zawodach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 19 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 no i to mi się podoba ;) dodatkowa motywacja będzie ale powiem ci ładnie wchodzą dipy ^^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 25 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Znów Ci się pochwalę jako że Ty się tym zajmujesz. Robiłem dipy z +30kg i wyszło tak 5/6/8/6/5/8 i 20 bez obciążenia. :) A Ty jak zwiększasz już ciężar? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 25 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Ja musze pas sobie kupić robiłem ostatnio podciągania i pękł za duże obciążenia xD Kurcze ładnie ci te dipy wchodzą dzik normalnie ;P Wczoraj musiałem robić dipy bez obciążeń ale sobie jako tako poradziłem bo zrobiłem sobie serie łączone (bez odpoczynku) 5-10-15-20 5 MU --> 10 dips on streight bar --> 15 dip --> 20 regular push ups i potem już normalny trening składający się praktycznie z pompek Ps co do zwiększania obciążenia to dobieram taki żeby robić 8 powtórzeń dobijam tym ciężarem do 12 i dokładanie ciężaru Może mozolny progres ale jest bo nikt nie powiedział że od razu będzie 100kg dip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 28 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 No mi tak samo sprzączka puściła od pasa xd Ja teraz wchodzę na 30kg i już jest 8/10/12 Też tak szybko progresujesz z dipami z obciążeniem? :) Fajniutka rutynka. Trice spompowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 29 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 szybko doszedłem do 12x4 powtórzeń z 26kg ale teraz musze regenerować szybko pas żeby już jutro na trening był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Jak coś to Ci mogę mojego pożyczyć. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 30 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 nie trzeba poradzę sobie już nowy pasek się łatwi ^^ Ogólnie chłopakom spodobał się trening ala bar wars no i zapytali się czy nasze treningi mogłyby tak wyglądać ;P Ja mówię że możemy zrobić taki trening usiadłem z nimi każdy dawał swoje pomysły i tak powstał nowy trening chcemy nim ćwiczyć 3 miesiące aby zobaczyć jakie efekty ja też będę bogatszy o nowe doświadczenia. Trening od poniedziałku do piątku Poniedziałek Plecy Wtorek Klata Środa Nogi Barki Czwartek Tric brzuch Piątek FULL body Cały trening będzie składał się z 3-4 sesji, jedna sesja składa się z 3-4 ćwiczeń ;P i trzeba w jak najkrótszym czasie wykonać tą sesje składającą się z danej liczby ćwiczeń dając z siebie wszystko na początku ustalona jest liczba powtórzeń :) Ale przed tym treningiem nauka technik ;) zobaczymy jak to się w ogóle będzie sprawdzać i prezentować dziś pierwszy taki trening 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Maja 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Brzmi bajecznie. Opowiadaj jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarGoo Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 jak wcześniej pisałem treningu nie było 2 dni temu rozwaliłem sobie bark i plecy bark przeszedł ale plecy nadal bolą co prawda dziś zrobiłem lekki trening tricka ale nie forsowałem się ;P Byłem u kręgarza niby mnie tam nastawił ale jeszcze ciężko się podnieść z łóżka ale mogę przynajmniej wykorzystać ten czas na doszkalanie się i czytanie ;P A tak się doszkalamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 2 Czerwca 2016 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ale miecho To jak rozwaliles bark i plecy? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi