Administrator Dynloth Posted August 12, 2013 Administrator Report Share Posted August 12, 2013 Witajcie Chłopaki i Dziewczyny. Kilku Naszych użytkowników trenowało Parkour i 3run. Więc możemy porozmawiać na ten temat. Wypowiadajcie się jak długo ćwiczyliście na jakim poziomie byliście, co potrafiliście itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReggaeMan Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 ćwiczyłem rok z kuzynem i kilkoma jego kolegami.Ogólnie podstawy: lazy, thief, twohanded, 180 i 360, dash, kilka razy zrobiłem gate'a, tiger i roll.A przy wzroście(wtedy)160 cm potrafiłem się wspiąć na 2 metrowy mur.Nadal nie umiem monkey'a.Niestety nie miałem przyjemności skakać po balkonach .Zaprzestałem z powodu wypadku(jak ktoś poszuka na forum to znajdzie szczegóły). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Parkour fajna sprawa, ktoś go wykorzystywał do złych celów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReggaeMan Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Ja raczej w biegnięciu na następny przystanek, żeby zdążyć przed autobusem który mi uciekł, ale czasami jak bramka była zamknięta, a piłka wleciała komuś na posesję to się przeskakiwało przez ogrodzenie.Nie wykorzystywałem jednak, żeby kraść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Wiadomo. Czyli w życiu codziennym może się przydać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARD3R Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 3run a nie 4run Ja także trenowałem, swój filmik zamieszczałem w odpowiednim temacie co trenowaliśmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReggaeMan Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Widziałem twój filmik.Niezły w tym byłeś.A w życiu codziennym może się przydać.Teraz też się czasami przydaje, bo tego się łatwo nie zapomina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARD3R Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Jeżeli byśmy z kumplami trenowali ciągle ten cały czas to nawet na niezłym poziomie w Polsce byśmy byli... no ale cóż. Prawda, w jakimś stopniu, w odpowiednich sytuacjach może się przydać, choćby nawet na testach sprawnościowych do np. Policji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted August 14, 2013 Author Administrator Report Share Posted August 14, 2013 Dzięki, HARD3R, poprawiłem. To w ilu ćwiczyliście? I długo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARD3R Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 No od 2007 do jakoś 12' ale to już maks maks... Juz bardzo mało wtedy. Jeżeli 3run i parkour to w 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Ja nie miałem przyjemności poćwiczyć. A co uważacie za najtrudniejsze w Parkour? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARD3R Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Myślę ,że kwestia indywidualna, zależna od psychiki i wyćwiczenia traceur'a i miejscówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 A nazwaliście jakoś swoją grupę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARD3R Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Mieliśmy od grupy naszej z akrobatyki - Kamikaze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anbiure Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Parkour naprawdę fajna, sprawa. Ja osobiście trenuję 2 lata. Przez cały zeszły tydzie?, uczestniczyłem w Międzynarodowym Festiwalu Parkour u mnie w trójmieście, 3Run i Akro również tam były. W sumie byli ludzie od zupełnie początkujących po najlepszych z europy. Zajęcia i atrakcje były dla wszystkich o różnych poziomach. Więc śmiało za rok możecie przyjeżdżać, chociaż pooglądać Jeśli chodzi o strach, to moim zdaniem w Parkour najbardziej straszne są dalekie skoki (gap, prec, "mankiprec", kong) nad przepaściami. A w akrobatyce, 3Runie to wszelakie salta w tył. Stosunkowo są jedne z łatwiejszych ale osobiście stwierdzam, że prędzej spróbuje się zrobić z bomby np: Corka (¦ruba) niż o wiele łatwiejsze salto w tył :D Oczywiście zależne jest to od psychiki danej osoby, jednej łatwiej się jest przełamać innej trudniej. Ale zależność jest taka, że im dłużej trenujesz tym coraz bardziej masz "Zrytą Banię" na strach ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quake Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 2 lata jak na Parkour to już bardzo dobrze. Ja mam kolegę, który ćwiczy 3 lata i robi fajne rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ixson Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Niecały rok ćwiczyłem razem z kumplami z osiedla. Stare czasy z podstawówki, bo to wtedy moda na to była;) Pamiętam co raz się za nisko wybiłem i zahaczyłem nogą barierkę, ale walnąłem głową o deski. Pluło się krwią, a ludzie, którzy przechodzili obok nie wiedzieli co robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts