Jump to content
Workout Athletes

Witam

Hadassa
 Share

Recommended Posts

Hej Jestem Daria, mam 20 (jeszcze niedługo...) lat, sport zaczęłam uprawiać jakiś rok temu, ale nic konkretnego. Głównie bieganie, czasem basen, mniej lub bardziej regularnie. Od kilku miesięcy codziennie robiłam pompki - na początku bardzo regularnie, potem byłam chora i jakoś przeszło... Od nowego roku akademickiego chciałam zapisać się na kick-boxing, potem myślałam o siłowni lub poledance, w każdym razie chciałam regularnie ćwiczyć w jakimś klubie. Podczas wakacji nowo poznany kolega zachęcił mnie do workoutu - a że mało dziewczyn ćwiczy, to dla mnie tylko dodatkowa motywacja... I nie muszę czekać do pa?dziernika, aż wrócę na studia, żeby się gdzieś zapisać

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witaj Daria, mam nadzieję że zostaniesz na dłużej. :D Street Workout to ogólnie jeszczemało popularny sport, więc nie ma co się dziwić że ćwiczy mniej dziewczyn. Wiadomo że to waga siły, ale wiem że Ci się uda. :D//by Goku Małe sprzątanie- usunięcie double posta

Jakby były na każdym osiedlu, to by było naprawdę fajnie Nie wiem, czy są jakieś grupy, nawet nie szukałam na razie za bardzo. Na początek to myślałam, żeby w domu ćwiczyć, bo ledwo pompki umiem :P Studiuję w Katowicach, pewnie jakieś grupy tam są :D

Właściwie tak. Ogólnie przez dłuuugi czas sport mnie w ogóle nie interesował, w gimnazjum z powodu sposobu prowadzenia lekcji WF skorzystałam z możliwości wykorzystania zwolnienia lekarskiego (żeby nie było - w pełni legalne, nie naciągane, może tylko niekonieczne :P). Potem w liceum i na studiach ćwiczyłam tyle co na zajęciach, a sama od siebie to około roku, i to było wtedy jeszcze bardziej od zera :D W ogóle to muszę jakiś plan sobie opracować i zastanawiam się nad tym, czy warto robić zdjęcia, ale to muszę znale?ć trochę czasu, a z tym to różnie bywa.

Jeśli chodzi o plan to złóż podanie w odpowiednim dziale i niech Dynloth się pomęczy z ułożeniem czegoś co Ci będzie odpowiadać (oczywiście musisz spełnić warunki promocji, wszystko w odpowiednim dziale ;p). Zdjęcia też warto zrobić, patrząc na nie będzie widziała efekty swoich ćwicze?

U nas w wyglądało to tak, że na jednej sali zajęcia miała SP, która miała zawsze do dyspozycji połowę sali, a na drugiej połowie pomieścić musiało się 4-5 grup z gimnazjum... A na zaliczenie trzeba było robić ćwiczenia, których nie mogłam z powodu skrzywienia kręgosłupa. Ale ogólnie mówiąc wtedy nie myślałam o sporcie, bo nie miałam na to czasu, chodziłam jeszcze do szkoły muzycznej i tak potem mi zostało. Co do planu - jak miałam dużo czasu w zeszłym tygodniu, tak teraz ciągle mam dużo do zrobienia, ale robię przysiady według planu, standardowo już pompki, i co tam jeszcze się uda. A zdjęcia zrobię, jak dorwę aparat :D

• Administrator

No to udowodnij wszystkim, że kobiety też potrafią. Wyznacz sobie cel, a na pewno go osiągniesz. Zdjęcia dobra sprawa, tak jak mówi ^Goku. Ja jak ćwiczyłem to znacznych efektów nie widziałem, a jak robiłem zdjęcia to wszystko było pięknie widać.

Przenoszenie gór to fajna sprawa, jak się wierzy, to naprawdę można wszystko Dziękuję bardzo za wsparcie, panowie :D @Dynloth - oczywiście, że udowodnię! Najbardziej lubię zaskakiwać ludzi przez to, że interesują mnie i robię rzeczy, o które nawet nikt by mnie nie posądzał :D

Ze zdjęciami nie wiem, jak wyjdzie, postaram się zrobić, ale nie bardzo mam czym, bo zaginęła gdzieś ładowarka do aparatu :( Jak uda się coś zrobić, to wrzucę. Dzisiaj czwarty dzie? przysiadów, nie wiem, czy znajdę czas na coś więcej. Jeszcze kilka dni na ogarnięcie kilku ważnych rzeczy i biorę się do porządku za ćwiczenie

• 4 weeks later...