ZIPOLA Napisano 2 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Jakiś czas temu miałam jabłka. I kiedy byłam chora, to jakoś tak olałam to jedno, potem o nim zapomniałam i leżało owinięte w worek bez lodówki. Po 3 tygodniach powinno się chociaż pomarszczyć albo zacząć gnić tym bardziej że były małe obicia, jedno z obić widać troszkę na zdjęciu a dodatkowo było w worku.. I powiedzcie mi jakim cudem to jabłko dalej wygląda jak z wczorajszego zbioru? Dlaczego nic nie gniło mimo obić? Czym oni Nas karmią...Teraz zostawiam to jabłko, żeby zobaczyć co się dalej stanie i czy zdąży się zepsuć w tym roku... Biedra w sprawie owoców i warzyw kolejny raz mnie zawiodla. Mieliście jakieś przypadki, gdzie ewidentnie było widać, że przesadzili z chemią w jedzeniu? Podzielcie się swoimi historiami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnowicki Napisano 2 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 27 minut temu, ZIPOLA napisał: Jakiś czas temu miałam jabłka. I kiedy byłam chora, to jakoś tak olałam to jedno, potem o nim zapomniałam i leżało owinięte w worek bez lodówki. Po 3 tygodniach powinno się chociaż pomarszczyć albo zacząć gnić tym bardziej że były małe obicia, jedno z obić widać troszkę na zdjęciu a dodatkowo było w worku.. I powiedzcie mi jakim cudem to jabłko dalej wygląda jak z wczorajszego zbioru? Dlaczego nic nie gniło mimo obić? Czym oni Nas karmią...Teraz zostawiam to jabłko, żeby zobaczyć co się dalej stanie i czy zdąży się zepsuć w tym roku... Biedra w sprawie owoców i warzyw kolejny raz mnie zawiodla. Mieliście jakieś przypadki, gdzie ewidentnie było widać, że przesadzili z chemią w jedzeniu? Podzielcie się swoimi historiami trafił Ci się jakiś bardzo zdrowy okaz a tak na serio, to ja akurat zwracam uwagę kupując jabłka na to, żeby właśnie nie wyglądały jak to. jak wszystkie są idealne to wiadomo, że z chemią. kupuje takie, gdzie widać ślady po jakiś robaczkach albo inne drobne uszkodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 2 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Nie zawsze te ślady po robakach itp wskazują, że takie jabłka są lepsze Ja w tamtym roku specjalnie takich szukałam, żeby zrobić ocet jabłkowy i podczas fermentacji zaczely dziwnie reagować a potem zaczęły pleśnieć. A kiedyś jak robiłam taki ocet dokładnie tak samo to się zrobił dobrze P.S. Jak kupowałam to jabłko ze zdjęcia to się nie błyszczało. Nabrało blasku podczas duszenia się w worze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 2 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 43 minuty temu, pnowicki napisał: a tak na serio, to ja akurat zwracam uwagę kupując jabłka na to, żeby właśnie nie wyglądały jak to. jak wszystkie są idealne to wiadomo, że z chemią. kupuje takie, gdzie widać ślady po jakiś robaczkach albo inne drobne uszkodzenia Mi zawsze babcia tak mówiła, gdyż za ogrodzeniem miałem sad do masowej produkcji jabłek na soki i były pryskane dwa razy w tygodniu i były zawsze takie ładne i czerwone w porównaniu do naszych i jako dzieciak nie wiedziałem że to taka chemia. Ale smak swoich jabłek o niebo lepszy Ja znowu słyszałem od kolegi o paprykach Pracuje w ochronie i kolega z firmy jechał pilnować posesję właścicieli dużej uprawy w Przytyku - Polskie centrum papryki Pilnował od 18 do 10 rano dnia następnego. O 19 przyjechała ekipa od chemii właśnie żeby opryskać całe uprawy. Kolega się dziwił bo one były jeszcze niedojrzałe a za dwa dni ogólnopolskie targi papryki się tam odbywały a papryka jeszcze niegotowa I nie uwierzycie ale o 8 rano dnia następnego jak była kontrola po opryskach to wszystkie papryki były już dojrzałe To jest dopiero magia chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.