Skocz do zawartości
Workout Athletes

Ranking

  1. Zamer

    Zamer

    Legendarny User


    • Punkty

      3

    • Liczba zawartości

      1 467


  2. Gralu

    Gralu

    Legendarny User


    • Punkty

      1

    • Liczba zawartości

      2 174


  3. kokos

    kokos

    Użytkownik


    • Punkty

      1

    • Liczba zawartości

      97


  4. szklanek23

    szklanek23

    Aktywny Użytkownik


    • Punkty

      1

    • Liczba zawartości

      294


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 13.04.2015 uwzględniając wszystkie działy

  1. iść do kina :D wspierajmy gospodarkę :P
    2 punkty
  2. Siemanko!!! Postanowiłem przenieść za starego na nowe forum pomysły Siwej. Może zróbmy taką książkę kucharską, wpierw każdy jak ma to podaje przepisy a nastepnie się je uporządkuje?? Jest popularne w kręgach kulturystycznych, zwłaszcza przy redukcji. Do dzieła! Ptasie mleczko Składniki: *100g jogurtu naturalnego 0% *100g chudego twarogu *50ml mleka *WPC o dowolnym smaku (u mnie biała czekolada, pół miarki - 17 *żelatyna 5-6g, jak ktoś się boi, że nie zwiąże może dać 10g ale to max. Przygotowanie: Twaróg z jogurtem i odżywką zblendować na jednolitą masę (można też zmiksować, ale będą małe grudki z twarogu). W międzyczasie podgrzać mleko aż zacznie się gotować, zdjąć z palnika i rozpuścić w nim żelatynę (bardzo dokładnie, troszkę to zajmuje). Poczekać aż chwilę ostygnie i dodać do zmiksowanej masy cały czas pracując mikserem. Wstawiamy do lodówki i za pół godziny powinno być gotowe http://screenshu.com/static/uploads/temporary/r1/6w/ce/kspbjr.jpg Kcal 248 Białko 46g Tłuszcze 1g Węglowodany 12g Ogólnie zamiast białka i/lub jogurtu naturalnego, można dać zwykły jogurt, serek homogenizowany. Można dodać też owoce, kakao. Możliwości jest milion, ale jak się liczy kalorie, to nie należy narzekać, bo i tak jest pyszne Omlet z jabłkiem Składniki 4 jaja M Pół jabłka Mąka z płatków owsianych lub inna 30-40g(ja po prostu mielę płatki owsiane) Olej do usmażenia Szczypta proszku do pieczenia Słodzik, cynamon do smaku Przygotowanie Zmielić płatki owsiane razem ze słodzikiem na mąkę, połączyć z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zalać całość małą ilością wody lub mleka (zimnego-w przeciwnym razie wyjdzie klucha) tak, żeby po wymieszaniu powstała gęsta papka. Wbić do tego jaja i dokładnie "wybełtać". Na koniec utrzeć te pół jabłka na tarce o grubych oczkach, wymieszać i wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż się zetnie, obrócić i podsmażyć z drugiej strony. Najlepiej robić to na małej patelni to wtedy nie będzie problemu z obracaniem. Po wierzchu można posmarować czymkolwiek. U mnie to zazwyczaj dżem :P Podgląd zdjęcia: http://scr.hu/0od... Kcal: http://scr.hu/0od... Bułki pełnoziarniste Składniki 250g mąki pełnoziarnistej 125ml ciepłej wody paczka drożdży suszonych pół łyżki oliwy z oliwek pół łyżki cukru pół łyżeczki soli ziarna, przyprawy opcjonalnie Przygotowanie Wodę, cukier i drożdże wymieszać (cukier potrzebny, bo bez niego drożdże nie urosną) i pozostawić do momentu, aż rozczyn zaczyna rosnąć. Mąkę połączyć z rozczynem, oliwą i solą, ja dodaję ziarna słonecznika i zioła prowansalskie. Wyrabiamy ciasto i formujemy bułeczki - mi wychodzi 5-6. Wierzch smarujemy oliwą i zostawiamy w ciepłym miejscu aż wyrosną, zazwyczaj około 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180* i pieczemy 20-25 min. Od razu nie wyjdą zajebiste, trzeba trochę wprawy ;D Zdjęć teraz nie mam. Kcal: http://scr.hu/0od... Naleśniki Składniki 50g zmielonych płatków owsianych 50g odżywki białkowej 3 jaja 100ml mleka Przygotowanie Ubić białka, wymieszać suche składniki ze szczyptą proszku do pieczenia. Do białek dodać żółtka, mleko i resztę i miksować na wolnych obrotach. Odstawić na pół godziny niech "odpocznie" i smażyć naleśniki. Jako nadzienie polecam serek homogenizowany lub jabłko z twarogiem i cynamonem ;-) Można polać też jogurtem z odżywką. Kcal http://scr.hu/0od... Lody białkowe Składniki Śnieżka - nie farba tylko bita śmietana w proszku ;P 4 jaja 40g odżywki białkowej u mnie smak orzechowy Przygotowanie Śnieżkę ubić na sztywną pianę wg przepisu na opakowaniu, białka też ubić (osobno) na sztywną pianę i dodać do śnieżki i wymieszać łyżką. żółtka zmiksować z białkiem i odrobiną wody. Dodać to do masy z białek i wymieszać na jednolitą masę. Można dodać też rodzynki lub inne bajery. Kcal (proszę się nie martwić kaloriami xD wychodzi tego ogromna ilość na dwie osoby spokojnie) http://scr.hu/0od... Foto http://scr.hu/0od... I jeszcze Omlet na mase od @ Piet - 6 jaj - 100g płatki owsiane górskie - garsć orzechów - troszku oleju/oliwy do usmażenia - 40g odżywki białkowej - Dżem niskosłodzony / masło orzechowe
    1 punkt
  3. Dokładnie, jak ktoś zaczyna to niech wyda pieniądze na jedzenie i popracuje na ułożeniem jakiejś diety. Bo zaczynając ćwiczyć, robiąc dobre ćwiczenia i jedząc wartościowe produkty można osiągnąć bardzo dobre rezultaty
    1 punkt
  4. Siema:) Ostatnio miałem trochę pokręcony czas... Ale już się powoli wszystko stabilizuje... Trening również jest coraz lepszy;). Dzisiaj wykonałem pompki i podciągnięcia, 3 rodzaje, po 3 serie wszystko, oraz utrzymanie mostka. Zamierza jeszcze zrobić brzuch przed nocką. Myśl dnia: " - Co się stanie, jeśli słowa nie wystarczą? - Wtedy będą liczyć się czyny."
    1 punkt
  5. Ja właśnie zacząłem robić redukcje biegam na drążki w jedną str 4 km i w drugą to samo nie bd was oszukiwał tak mi padała kondycja że 2 razy na trasie musiałem się zatrzymać i mogę się pochwalić że ogarnąłem przeskok przez drążek co zawsze się bałem że zahacze nogami myślę że pod koniec miesiąca będę dumny z swoich wyników i fajnie będzie was spotkać w Lublińcu i jednego co się boje to że was nie rozpoznam :D
    1 punkt
  6. A ja wiedziałem że będzie takie zakończenie bo w wielu filmach było podobne pożegnanie:) ale tak jak Angie mówi film świetny:)
    1 punkt
  7. bardzo bym chciał żeby wszedł ten MU do końca tego miesiąca, będę się starał :D Do Radomia to mam kaaaawał drogi, ale jak kiedyś przypadkiem tam się zjawię, to na pewno sie ugadamy :D przydzadzą mi się wskazówki od bardziej doświadczonych kolegów.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...