mcfinn Napisano 4 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 i oto kolejne moje dietetyczne wyliczenia,moze komus sie przyda moze ktos skrytykuje:) waga zaczela wykazywac wartosci spadkowe a nie takie bylo zalozenie treningu wiec trzeba zweryfikowac zawartosc michy:) wzrost 184cm waga 100kg zalozenie-wzrost masy:) kalorie 1.http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr wyszlo 3667 kcali na utrzymanie wagi btw dzieki Everloy:) 2.http://uliczny-trening.pl/forum/viewthread.php?thread_id=856&rowstart=20 gdzie konrado1104 podaje jak wyliczyc. wyszlo 4085kcali 3.http://www.exrx.net/Calculators/CalRequire.html wyszlo 4075kcali usredniajac moje dzienne zapotrzebowanie zacznie sie od 3800-4000 kcali i zobaczymy co bedzie sie dzialo. makrosy bialko-zalozylem 2g bialka na kilogram masy ciala bo szanuje swoje nerki.jak latwo wyliczyc przy 5 posilkach dziennie to 40gr na posilek weglowodany-widelki sa 4-7gr na kg masy ciala.4 gr nie zdaly egzaminu wiec musze podniesc do 5 co daje nam 100gr weglowodanow na posilek(masakra) tluszcze-nadal pilnuje 100-150gr na dobe.oczywiscie roslinne i omega-3 maja najwyzszy priorytet. w ogolnym rozrachunku 200gr bialka na dobe=800 kcal 500gr weglowodanow=2000kcal 100 gr tluszczy=900 kcal suma 3700kal czyli jakies 200-300 deficytu do zapchania bananami albo suszonymi owocami:) i juz teraz stwierdzic moge ze cholernie trudno sie z tymi 4k kcali w dobie sie zmiescic:)woreczek ryzu ma 74 gr wegli pol cycka z kurczaka circa 200gr -40 gr bialka,oliwy mozna chlapnac i jeszcze trzeba dopchac 26gr weglowodanow warzywami robienie masy przy masie to ciezkie wyzwanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owner Napisano 4 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zakup sobie wpc 80 to białko będzie ci łatwiej dostarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 4 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Rozwazalem:-)Ale to jeszcze chwilka,może jakoś pociagne bez supli:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 4 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dobrze, jak Ci się bez supli uda. Jest jeszcze spooro produktów wysokokalorycznych. Zawsze jak nie wyrobisz, to możesz kupić sobie czekoladę czy jakiegoś batonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owner Napisano 4 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ten wyżej dobrze gada Albo orzeszki ziemne,włoskie,nerkowca,pistacje itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 4 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ale masz dobrze, możesz jeść i jeść ;-) A co do reszty, musisz obserwować ciało. Jak będzie Cię zalewało tłuszczem za bardzo to trochę odetniesz kcal, albo aero i gitara :D Uwierz, że tylko na początku będzie ciężko to wepchnąć , pó?niej będziesz chodził głodny :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 4 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Wiem,pamiętam jak było na początku diety:-) a teraz 2.45 i już gotowy do omnomnom:-D musze znowu liczyc a to upierdliwe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 5 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No niestety, chce się wyglądać to trzeba się pomęczyć Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 7 Marca 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 O kurde, no to postępy będą zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 A.. Nie wiedziałem że masz te 184/100.Ja to bym polecał redukcję do 85 czy tam 90 zrobić Czemu chcesz robić mase z 100kg aktualnie? To pytanie więc się nie obra? mi tu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 spoko luz nie obrazam sie za taka pierdole:D a juz mowie czemu masa-dla zachowania proporcji.jesli zredukuje to zjade z obwodow,logiczne a wtedy zostane z klatka circa 116 i ramieniem 36 czyli patyczki przyczepione do beczki:)taka mam juz budowe,wszystko duze poza ramionami wlasnie i nijak nie moge ich rozbudowac.wiec pomyslalem ze przymasuje do 40 cm,zredukuje i jako tako bedzie to wygladac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 8 Marca 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Dobrze robisz, ja 4 razy się brałem za konkretne masowanie i za każdym razem odpuszczałem bo mi było szkoda rze?by. ;D I właśnie mam za małe ramiona do reszty ciała. ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 http://bigpaker.net/tabela-proporcji.htm tak w ramach ciekawostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 17 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 no i kicha:/ koniec masy.redukcja sie zaczela:/wracam do 4gr weglowodanow i zmieniam plan.;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 17 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Czemu to robisz, z treści wyczytałem, że nie za bardzo masz ochotę na redukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 18 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 no nie mam checi sie redukowac ale po niedzielnym alercie stwierdzilem ze musze.stawy nie lubia za duzego obciazenia a a moje kolana juz kiedys w kosc dostaly.wiec bede musial zjechac z wagi i przylozyc duzy nacisk na sile nog.z przykroscia stwierdzic musze ze ten plan ktorym jade teraz na nogi niewiele robi,chyba najmniejszy progress z calego balaganu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fRz Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 100 kg i nadal więcej !!! ;o szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 18 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 no juz nie:(zakladam ze musze sie skurczyc do 95:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 O kurde pomyliłem tematy xD wpis do mojego dziennika tutaj władowałem, poprawiam :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfinn Napisano 18 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 laskawie wybaczam :D:D::DD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi