Smart Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Tak jak w temacie. Szukam, czytam jakies informacjie na temat tego czym sie roznia te sporty i tak naprawde nie ma nigdzie napisanej konkretnej odpowiedzi, ja zauwazylem ze poprostu w kalistenice nie ma drazka a w SW jest (rozne cwiczenia na drazku) czy taka jest roznica, czy czyms sie jeszcze? rozni prosze o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 25 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Jedno i drugie łączy to, że ćwiczymy wykorzystując masę swojego ciała. Słusznie zauważyłeś, że w SW są drążki. Kalistenika to ćwiczenia takie jak pompki, dipsy, brzuszki itp. Natomiast SW, to piękny i efektowny sport, ponieważ są w nim niesamowite techniki. Takie jak, Front Lever, Back Lever itp. W kalistenice, owszem też są piękne techniki takie jak, planch, czy Dragon Flag. To jest tak... Techniki ze SW nie zrobisz w domowych warunkach, a techniki kalistenicze można dodać do SW. Mam nadzieję, że napisałem zrozumiale. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 No i kalistenika, to trening w domu i zazwyczaj samemu, a SW to trening na ulicy (jak sama nazwa mówi) i można śmiało ćwiczyć w grupie. Np. tak jak Dynloth założył swoją grupę. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Po prostu w Street Workoucie wykorzystuje się techniki kalisteniczne. W drugą stronę to nie działa. W SW można wykonywać wszystkie ćwiczenia kalisteniczne i dochodzą ewolucje z SW i mamy sporo fascynujących technik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smart Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzieki za wyjasnienie, teraz juz jestem w 100% pewien ze dobrze wybralem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 25 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nawet można powiedzieć, że bardzo dobrze. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mini Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Odpowiedź uzyskana. Temat zamykam. //by ^Mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi