piotr55b Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Od kilku dni mam mocny bólw dolnym odcinku lędźwiowym. Przypuszczam żesspowodowane jest to ćwiczeniami na plecy i ABS. Ktoś ma jakąś radę jak pozbyć się tego bólu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Miałam ten problem swego czasu. Leki, której najbardziej pomagają są na sterydach. ;/ Szukaj w necie bo pewnie będą jakieś ćwiczenia na ból pleców w tym odcinku. Mi one pomogły, tylko najlepiej robić je pod czyimś okiem żeby ktoś mógł Cię pilnować i poprawiać w ewentualnych błędach. Masaże są podobno najbardziej skuteczne. Chyba tyle mogę pomóc. <<Ogólnie ABS i 6W najbardziej obciążają kręgosłup podobnooo>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr55b Napisano 18 Marca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziękuję za pomoc. Już szukałem ćwiczeń ale ciężko mi cokolwiek znaleźć na ten odcinek pleców. ABS mam na myśli jako brzuch a nie dany system ćwiczeń jak 6w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Myślę, że jakiekolwiek ćwiczenia wzmacniające na kręgosłup powinny pomóc. Spróbuj i zdaj relacje jak tam co tam. Ja przy 6W odczułam plecki a jak z ABS jest to nie mam zdania. 5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lusz3k Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Przećiążyłeś dolny odcinek kręgosłupa Mam tak często po martwych ciągach. Ja bym polecił na jakiś czas odpoczac od Twojego abs. Wtedy zabrać się za cos lepszego,coś co nie obciąża kręgosłupa. Zwracaj uwage przy ćwiczeniach. No i jeszcze tak jak Endzi napisała,ćwiczenia wzmocniające mięsnie głębokie aby usztywnić ten odcinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasu Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Witam Z tym bólem to bywa różnie czasem potrzeba jest konsultacji lekarza a czasem przechodzi. Trzy ćwiczenia które mogą pomóc na dolny odcinek pleców: Spięcia brzucha przytrzymanie w fazie spięcia na 5 sekund tak 5 powtórzeń Plank bokiem przytrzymanie 20 sekund i tak 5 razy na każdą stronę Klęk podparty wyprost przeciwnej ręki i nogi na każdą stronę po 10 sekund po 5 razy W ostatnim ćwiczeniu bardzo ważne żeby plecy były w linii prostej nie robić kociego grzbietu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenujacy Napisano 18 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Jak ja byłem u lekarza z tym problemem to odesłał mnie do domu i powiedział tylko : Kup sobie drążek i zwisaj tak sobie przez jakiś okres , no i leż na brzuchu jak masz chwile czasu I tyle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasu Napisano 19 Marca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Heh to dobry lekarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr55b Napisano 20 Marca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Dzięki bardzo za rady, wykorzystam je i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksym Napisano 15 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Panowie i panie. A co jeżeli ból utrzymuje się już kilkatygodni i nawet odpoczynek nie pomaga? Byłem z tym u lekarza rodzinnego i powiedział jedynie, że to przez intensywny tryb życia i pracę siedzącą. No, ale nie ustaje ciagle :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenn Napisano 15 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 No to masaże. Lekarz rodzinny i prosisz o skierowanie na rehabilitacje tj. masaże, diodynamic, laser (są to podstawowe usługi). Lekarz zapewne skieruje Cię na prześwietlenie itp po czym (gdy nic nie wykryje) powinien skierować Cię na rehabilitacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Stosowałeś jakieś maści czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksym Napisano 21 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Stosowałem maści już wszelkie jakie są w aptece. Nawet się spirytusem nacierałem i bańki stawiałem. Masaże też już za mną... Lekarz rodzinny jakiś nieudacznik, bo mnie nie diagnizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie karamba Napisano 21 Maja 2015 Rozwiązanie Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 1. Jesli NFZ nie pomaga do najlepiej prywatnie, do kogos z polecenia - w mysl suchara : #suchar Przychodzi baba do lekarza - noga mnie boli panie doktorze - zobaczmy co sie tu dzieje - i jak panie doktorze ? - zle to wyglada - co mozemy zrobic ? - amputujemy albo prywatnie. he he he 2. Jak bol nie jest symetryczny (wystepuje np bardziej lub tylko z jednej strony ledzwi), nasila sie zwlaszcza przy schylaniu/podnoszeniu - to moga byc roznego rodzaje skrzywienia miednicy czy tez cyrki z biodrami 3. Cwiczenia na wzmocnienie i rozluznienie kregoslupa moga pomoc (czesto bol powoduje spiety miesien ktory trzeba rozluznic) - czyli nagrzewanie termoforkiem i dawka cwiczonek korekcyjnych na rozgrzany kregoslup moze pomoc. Bynajmniej mi pomagalo a sporo sie z kregoslupem juz nabiegalem po lekarzach 4. troche restu Ci nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 15 Stycznia 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Pytanie zostało rozwiązane, lub wyjaśnione. - Temat zostaje zamknięty. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi