Jump to content
Workout Athletes

Cześć wszystkim :D

Jack Carver
 Share

Recommended Posts

Cześć :) Jestem tu nowy. Mam 17 lat i trenuję street workout od 2 lat. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem na filmikach w internecie ten sport, od razu stwierdziłem że jest to niesamowite i muszę tak umieć. Jak się szybko okazało, nie miałem siły ani razu się poprawnie podciągnąć, zaczynałem robiąc łatwiejsze wersje pompek w domu, ale się nie poddałem :) Od kiedy zacząłem trenować przytyłem 15 kg (byłem skrajnym ektomorfikiem), poprawiłem sylwetkę, siłę, ale także charakter, za co uwielbiam ten sport :) Po kilku miesiącach zacząłem notować szybki progres w sile w bazowych ćwiczeniach, z trikami jest sporo słabiej, między innymi ze względu na mój wzrost (1,90m), ale staram się :D

• Lubię to 1
  • Jest moc! 3

• Administrator

Siemanko, witamy w rodzinie. No to powiem Ci ze wzrost masz troszkę za duży jak na Street Workout, ale są tacy którzy sobie świetnie radzą nawet z takim wzrostem. Nie pamiętam jak się nazywał kolega Adama Raw on miał chyba tyle wzrostu i wszystko ładnie robił :D

Masz jakieś swoje filmiki na yt, czy jeszcze? :)

• Lubię to 1

Filmików jeszcze nie mam, może za kilka miesięcy jakąś sklejkę zrobię. Umiem głównie prostsze elementy, choć wystarczy kreatywność i na drążkach można najróżniejsze rzeczy robić (np. wiszenie na palcach u stóp głową w dół czy nieskończona ilość kroków do muzyki połączonych z podciąganiem daje super efekt) :) Z jednej strony irytujące jest kiedy widzę na grupach o SW na facebooku jak 14-latek ma jakieś 1,6m wzrostu i pisze że ćwiczy kilka miesięcy dołączając filmik jak już straddle planche próbuje i jakoś to wygląda u niego, ale widziałem też na instagramie osoby które mają 1,95m i robią fronta na 1 ręce, także na upartego chyba się da :) 

• Jest moc! 2

Mamy ekipę Street Workout Oława. Było w niej naprawdę sporo osób ale brakowało trochę zgrania, niektórzy przychodzą trenować już raczej okazjonalnie i w mieście na ten temat po powstaniu parku do SW zrobiło się trochę cicho, ale zaczyna się sezon więc może jakoś to odżyje :)

Mamy ekipę Street Workout Oława. Było w niej naprawdę sporo osób ale brakowało trochę zgrania, niektórzy przychodzą trenować już raczej okazjonalnie i w mieście na ten temat po powstaniu parku do SW zrobiło się trochę cicho, ale zaczyna się sezon więc może jakoś to odżyje :)

• Lubię to 1

Co do placu to jest on raczej jakiejś mniej znanej firmy, kosztował kilkanaście tysięcy złotych a w innych miastach z reguły są takie po kilkadziesiąt tysięcy. Widać różnicę po dostosowaniu grubości rurek, ich mocowaniu i stanie po zimie, ale plusem dla mnie jest to że i drążki i poręcze są dość wysokie co dla mnie jest w sam raz (na najwyższych drążkach jak wiszę nie dotykam stopami ziemi). Właśnie natrafiłem na street workout widząc w internecie filmiki z otwarcia placu w moim mieście, zainteresowałem się co to takiego jest i jak zacząć :) 

• Lubię to 1