Administrator Dynloth Napisano 4 Marca 2019 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Całkowite obnażenie ciała Każdy z nas posiada rozległą wiedzę w jakiejś dziedzinie, dla jednych jest to księgowość, dla innych języki obce albo szczegółowa znajomość życiorysu Alberta Schweitzera. Jednak zaskakująco niewielu z nas zna dobrze własne ciało! Kiedy wszystko funkcjonuje prawidłowo, nikt nie zawraca sobie nim głowy. Tymczasem instrukcja obsługi własnego organizmu powinna być naszym obowiązkowym podręcznikiem! Czy wiesz, że w jednej tylko dłoni znajduje się aż dwadzieścia siedem kości? Czy zdarzyło Ci się zastanawiać nad tym, jak w Twoim organizmie rozwijają się choroby? Twoje ciało to fascynująca konstrukcja -- coś pomiędzy doskonałym dziełem sztuki a precyzyjną maszynerią. Rzecz tak pozornie banalna jak oddychanie, jedzenie, krążenie krwi czy gojenie się ran okazuje się procesem równie pasjonującym co dobry film sensacyjny. Zajrzyj do wnętrza i poznaj siebie z każdej strony! Na układy nie ma rady Mapa organizmu -- identyfikacja organów i części Twojego ciała. Sekrety układu kostnego -- szczegółowy przegląd od stóp do głów. Układ nerwowy -- jak pracuje Twój mózg, na czym polega działanie zmysłów. Działanie układów: krążenia, oddechowego, trawiennego czy rozrodczego. Upływ czasu -- co dzieje się z Twoim ciałem w ciągu całego życia. Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na utrzymanie dobrego zdrowia i 10 dobrych stron internetowych poświęconych anatomii i fizjologii. DODATEK SPECJALNY: Żyj zdrowo -- proste zasady do przestrzegania każdego dnia // Bardzo fajna książka polecam. Czytał ktoś? [hide] https://fileshark.pl/pobierz/27073571/23fad/anatomia-i-fizjologia-dla-bystrzakow-donna-rae-siegfried-pdf [/hide] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Mam tą książkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 4 Marca 2019 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Haha no jakżeby inaczej Fajne informacje tam są, nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIPOLA Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Skrótowo zawarta anatomia i fizjologia tak żeby się dało zrozumieć. Warto ją mieć. Ale nie czytałam całej. Była mi kiedyś potrzebna jak chodziłam do szkoły kosmetycznej, żeby pisać z niej referaty I mam jeszcze jedną fajna z samej anatomii. Zrobię zdjęcie książki jak będę w domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 4 Marca 2019 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 No całą można byłoby przeczytać ale mi raczej posłuży jako źródło wiedzy gdy będę potrzebował jakiś info w tej kwestii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Jeżeli polecacie i można się z niej czegoś dowiedzieć to warto poczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 4 Marca 2019 Autor Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Ja na ten moment tylko powierzchownie przeglądam ją, ale chętnie bym przeczytał niektóre rozdziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi