Majchrzal Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Siemanko! Mam dylemat - budować siłę z lekkim deficytem kalorycznym czy moze być na zero? Jak to widzicie? Ostatnio sporo w głowie namieszał mi Pan Kot Sebastian w tej kwestii. Co Wy byście zrobili ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Siemanko, myślę że temat dyskusyjny bo tu pojawi się wiele opinii. Zanim zaczniemy się wywodzić w tym temacie, powiedz jeszcze proszę jaki jest Twój cel. Jeżeli chcesz budować siłę na deficycie, to rozumiem że cel to siła i dodatkowo chciałbyś redukcję. Dobrze rozumiem? ? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Dokładnie ? myślałem o małym deficycie (np 200kcal) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 29 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 W Twoim przypadku, jako że wracasz do formy po przerwie, to nawet przy treningu siłowym i zerowym deficycie kalorycznym osiągniesz zamierzony aktualnie cel, ponieważ zbudujesz i siłę i tkanka tłuszczowa będzie się redukować. Natomiast nie będzie to trwało długo, dokładnie to do momentu w którym organizm się zaadoptuje już do systematycznych treningów i przejdzie z treningów jako początkujący (w tym przypadku wracający do formy) do normalnych treningów ustawionych pod konkretne cele. Ja bym proponował zacząć na zerowym deficycie i zobaczyć (porównać fotki i wagę) po miesiącu treningów siłowych. Następnie jak to zawsze bywa sprawdzić na sobie jak organizm będzie reagował na budowanie siły przy ujemnym deficycie. Każdy organizm jest inny i razem możemy odnosić różne efekty. Ja np postawiłem od miesiąca swój cel głównie na siłę, dipsy, podciąganie nachwytem, martwy ciąg i wyciskanie na płaskiej. Na pewno jestem na bilansie dodatnim bo masa rośnie, niestety tłuszczowa w okolicach brzucha też, ale jako że cel to tylko siła to po prostu się tym nie przejmuje. ? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Ciekawy temat poruszyłeś. Z logicznego punktu widzenia wydaje się to sprzeczne, ponieważ żeby budować siłę trzeba dostarczyć organizmowi makrosów, aby miał na czym pracować. Tutaj słusznie Dynloth zauważył że u osoby początkującej czy zaczynającej efekt ten będzie się realizował bez problemowo. Zastanawiam się tylko czy na dłuższą metę ma to sens, czy może jednak lepiej najpierw zająć się budowaniem siły, a na przyszłe wakacje zacząć rzeźbić. :) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Ależ panowie oczywiście że jest to możliwe. Nawet nosi to nazwę rekompozycja. ? Deficyt kaloryczny niech będzie to wspomniane 200kcal i dobry mocny trening siłowy i efekt gwarantowany. ? jedynie trzeba się uzbroić w cierpliwość bo jest to powolny proces. ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 No i postanowione ? miesiąc potrzymam na zero kalorycznym, a potem zobaczymy ^^. Dziękuję za odpowiedzi ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Mam nadzieję że podzielisz się efektami ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Tak, jak najbardziej ? wrócę tylko na chatę to zakładam wątek, wrzucę zdjęcia kiedy wyglądałem jeszcze znośnie, zdjęcie aktualne ??, a po około 2 miesiącach czy miesiącu następna fotę ? pora wziąć się za siebie, bo moja aktualna sylwetka jest okropna. Niech to będzie przestroga dla innych co lenistwo potrafi zdziałać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Motywacja i determinacja jest więc forma też przyjdzie. ? ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Idę tym samym tokiem myślenia ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Taka automotywacja jest najlepsza, bo wiesz dlaczego chcesz ćwiczyć i nie przeminie dzięki temu po miesiącu czy dwóch. ? Jak już się wkręcisz w systematyczne treningi to będzie Ci szkoda opuścić treningu gdy będzie taka okoliczność ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 3 minuty temu, Dynloth napisał: Taka automotywacja jest najlepsza, bo wiesz dlaczego chcesz ćwiczyć i nie przeminie dzięki temu po miesiącu czy dwóch. ? Jak już się wkręcisz w systematyczne treningi to będzie Ci szkoda opuścić treningu gdy będzie taka okoliczność ? Oj zebys wiedział, chyba każdy wkręcony w treningi czuję się źle jak ma być jakiś odpuszczony ? myślę, że półtora miesiąca max i wróci mi takie myślenie ? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Zatem pozostaje mi tylko czekać na Twój dziennik i patrzeć jak z treningu na trening rośniesz w siłę. ? Pamiętaj że w razie gorszych dni możesz liczyć na nasze wsparcie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 A dziękuję, samo to, że tu jestem motywuje ? z reguły nigdy nie korzystałem z takich forum, a teraz bez Was pewnie znowu bym nie wrócił jak trzeba ? pozdro! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Czasami właśnie potrzeba tej iskierki do rozpalenia pieca napędowego ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Dokładnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Będziemy mieć żywy dowód na robienie siły na deficycie. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi