Majchrzal Napisano 29 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Panie i Panowie! Poniżej wklejam Wam link odnośnie świetnej rozgrzewki. Ja sam u siebie stosowałem dokladnie te techniki, ktore są tu przedstawione. Wprowadzenie tych ruchow pozwoli Państwu zażegnać bóle obręczy barkowej. Ćwiczenia nadają się z powodzeniem jako rozgrzewka oraz dobicie po treningu ^^ P.S.: Gość jest świetnym terapeutą, polecam go oglądać jak kogoś jarają takie tematy ? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Lipca 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Większość ćwiczeń mi towarzyszy przy rozgrzewce, dzięki nim nigdy nie było problemów z rotatorami, więc też polecam. ? ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 U mnie jest to samo. Parę ładnych lat wstecz mialem problem z stabilnością lewej łopatki. Okazało się, że mam calkiem poważne zmiany zwyrodnieniowe w barku (parę tygodni/miesięcy i miałbym zamrożony bark - strasznie przejebana sprawa, rehabilitacja może trwać nawet 2 lata i nie widać efektów na pierwszy rzut oka), musiałem łopatkę od nowa uczyć wzorców ruchowych i te ćwiczenia między innymi pomogły mi wrócić do sprawności. Polecam każdemu komu tylko mogę. Poświęci się 10 minut na to, a efekty są wprost nieproporcjonalne do poświęconego czasu;D 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Ja bym powiedział że to nawet obowiązek wykonać te ćwiczenia przed treningiem ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 2 minuty temu, Quake napisał: Ja bym powiedział że to nawet obowiązek wykonać te ćwiczenia przed treningiem ? Dokładnie ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Ja zaniedbałem trochę barki pod tym kątem, ale na szczęście kontuzji nie było i trzeba to poprawić ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 14 minut temu, Flash napisał: Ja zaniedbałem trochę barki pod tym kątem, ale na szczęście kontuzji nie było i trzeba to poprawić ? A co się dokładnie z nimi dzieje? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trip Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Właśnie oto chodzi żeby zadbać o siebie od strony technicznej najpierw a dopiero potem wyniki ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Dokładnie ? pięknie to ująłeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flash Napisano 9 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 W dniu 30.07.2021 o 09:31, Majchrzal napisał: A co się dokładnie z nimi dzieje? A kłuje mnie tak jakby przedni akton barku jak podnoszę rękę do góry. ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Porozciągaj barki z pomocą kijka od szczotki. Możesz dokladnie pokazać na fotce o jakie miejsce Ci chodzi ? Doskwiera kłucie tylko w konkretnej pozycji czy może podczas wykonywania całego ruchu? Jak jest z stabilnością barku ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 10 Sierpnia 2021 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Przy podnoszeniu do góry to może rotator? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majchrzal Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 7 minut temu, Dynloth napisał: Przy podnoszeniu do góry to może rotator? ? Rotatory bolały by przy ruchu w każdą stronę. Ja stawiam na dwie opcje albo cześć obojczykowa miesnia naramiennego (przedni akton) z jakiegoś powodu ucierpiał albo to będzie mięsień kruczoramienny. Oba te miesnie spełniają to samo zadanie. @Flash potrzebujesz drugiej osoby żeby wykonać ten krótki test - wysuwasz rękę przed siebie do kąta 90° ( tak jakbyś palcem chcial coś wskazać przed Tobą), blokujesz ją, a druga osoba niech pchnie Ci tą rękę do dołu. Wskaż dokładnie miejsce, w którym Cie to boli i będzie można dalej kombinować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi