Kavkaz Napisano 17 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Posiłek pierwszy: Płatki owsiane 100g chleb graham 100g mleko 1,5% 250 ml masło extra 10g B:28g,T21g,WW120g Posiłek drugi chleb graham 200g ser gouda tłusty 50g szynka z piersi kurczaka 50g pomidor jeden B39g.T15g,WW92g Posiłek trzeci(Przed treningiem) ryż biały 100g mieśo z piersi kurczaka 300g brokuły morżone 200g 10g oliwy z oliwek B77g,T15g,WW82g Posiłek czwarty ryż biały 100g banan 100g jabłko 200g oliwa z oliwek 10g B9g,T12g,WW119g posiłek piąty przed snem ser twarogowy chudy 100 g jajka 3 całe gotowane B39g,T15g,WW5g Całość: Białko 192 gram Tłuszcze 77 gram Węglowodany 416 gram Jakieś 3100 kcl wyszło Moja waga to 75kg, wzrost 175, 18 lat miałem dać mniej kcl ale troche poczytałem i dałem tyle ile widzicie Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Napisano 18 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Według mnie po treningu powinieneś więcej białka zjeść. To jest posiłek czwarty. Białko jest budulcem mięśni i dostarczony po treningu bardzo dobrze "wchodzi". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 18 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Popieram kolegę Banan'a i proponuje zamienić trochę białka na tłuszcze tak do 85-90. Poza tym, więcej węgli bym dał przed treningiem i jak kolega mówił po treningu więcej białka. Przed nie jest Ci aż tyle potrzebne. Zejdź do 50g przed treningiem i wrzuć to białko po treningu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 18 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 To może mieso dac po treningu ? a przed treningiem: ryż biały 100g banan 100g jabłko 200g i do tego jeszcze troche twarogu I jeszcze ta oliwa z oliwek mi nie daje spokoju przed treningiem wydaje mi sie że tłuszcze przed treningiem to nie jest dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Napisano 19 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Mięsko po treningu będzie najlepsze, popieram kolegów. Najlepszy kurczaczek. Banany tez okej. Jabłko? :P Nie wiem czy to dobry pomysł. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 19 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 No jabłko jabłko zawsze daje banany i jabłka i czasem też truskawki . A czemu według ciebie jabłko to zły pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 20 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Jabłko nie jest złe, ale musisz brać pod uwagę to, że ono Ci za dużo energii nie da, bo zanim się rozgrzejesz to całą energię z niego(węgle proste) organizm przyswoi, to samo się tyczy z bananem, dlatego się mówi, żeby jeść banana po treningu. Twaróg jest sensownym rozwiązaniem, przyswaja się wolno więc organizm powinien mieć stały dopływ białka. Aczkolwiek, ja polecam kazeinę(czyli m.in twaróg) na kolacje, przed snem. Chociaż sam używam koktajlu proteinowego po treningu(płatki owsiane+mleko+banan+twaróg), nie narzekam, wchodzi całkiem dobrze, organizm pobiera sobie kazeinę i regeneruje się bardzo przyzwoicie. Ze swojej strony mogę doradzić jeśli masz taką możliwość ćwiczyć dwie godziny po posiłku dopiero, ponieważ organizm nie będzie "wypalał" tego co masz w żołądku tylko skupi się na resztkach tego i zacznie czerpać tkankę tłuszczową. Ćwiczę tak od roku i efekty są zadowalające, bez redukcji można "zredukować" trochę tłuszczu, nie jest to tak jak w przypadku redukcji, ale pozwala to bez "szoku" jakiego doznaje organizm podczas redukcji minimalnie się dociąć. Zastanawiam się nawet na przejście na ćwiczenie aż 3 godziny po posiłku. A co do węgli prostych ogólnie, to najlepiej jeśli musisz lub nie masz możliwości spożywać złożonych jeść je od razu po treningu, bo ciało chcąc się zregenerować będzie przyswajać od razu wszystko co ma dostępne w tym właśnie proste węgle, więc "szybka" energia z nich zostanie pożytecznie wykorzystana. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 20 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ake pięknie powiedziane ja bym na Twoim miejscu startował o odznakę mentora. A oliwa z oliwek przed treningiem jest najlepsza dobrze odkwasza organizm tak jak woda z cytryna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 20 Maja 2015 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Pewnie dlatego, że zawiera fruktozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ake no niezły wykład . No niestety nie moge czekać aż 2 godzin po zjedzeniu max do godziny czekam nie wiecej . No czyli oliwe z oliwek zostawiam przed treningiem. Czyli co moge zostawić tak jak mam teraz posiłek przed treningiem i po treningu czy dać na odwrót te posiłki? tylko jeszcze dodam do posiłku co mam ryż i te owoce dam tam jeszcze twarogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 20 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Kavkaz, zostaw tak jak jest, ale zabierz z 30g białka przed treningiem i dodaj te 30g do posiłku po treningu. Zabierz 100 g jabłka a drugą setkę daj rano po śniadaniu. Nie poleca się jedzenia owoców po południu i tu wyjątkiem może być ten banan po treningu, jednego przed też możesz zostawić - nie popadajmy w skrajności, nie umrzesz od niego, ani nie zaważy Ci on w żadnym stopniu na efekcie końcowym. Jeśli odpadnie Ci trochę węgli możesz ubytek zastąpić waflami ryżowymi, mają neutralny smak a w ostateczności można je polać odrobiną miodu 3-5g na 1 wafel. Wracając, tak jak mówię o waflach, dodał bym je właśnie zamiast jabłek i banana przed treningiem aby podbić wartość energetyczną posiłku w cukrach. Zrobić ze 120g węgli chociaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Czyli z tego wynika co napisałeś że przedtreningiem ryż 100g 150 gram piersi z kurczaka odjołem 150g i dam je po treningu 200 g brokuł Wafle ryżowe a po treningu: ryż 100g 150g piersi banan dobrze ja to mysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 20 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Czyli z tego wynika co napisałeś że przedtreningiem ryż 100g 150 gram piersi z kurczaka odjołem 150g i dam je po treningu 200 g brokuł Wafle ryżowe a po treningu: ryż 100g 150g piersi banan dobrze ja to mysle? Tak, właśnie tak. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 To zajebiscie . a mógłbym jeszcze po treningu 10 ml oliwy z oliwek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Napisano 20 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 No jabłko jabłko zawsze daje banany i jabłka i czasem też truskawki . A czemu według ciebie jabłko to zły pomysł ? Odpowiedź Ake zawiera wszystko co mam do powiedzenia na temat jabłka w diecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Napisano 21 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Oliwę z oliwek wal przed treningiem i tyle wystarczy. Małymi lyczkami podczas spożywania posiłku przedtreningowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 21 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Okej dzięki . A jeszcze jedno pytanie mam . A jakbym zamiast tych 3 jajek w ostatnim posiłku dał masło orzechowe sante chociaż jedną łyżkę. Bo czytałem że dobrze jest zjeść na noc trochę tłuszczy żeby się białko wolnej trawiło. A te 3 jajka był dał do pierwszego i drugiego posiłku. Może tak być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 21 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Kavkaz, teoretycznie może być, tylko popatrz, że w tej chwili już Ci ucieka trochę białka z "kolacji"(czyt. ostatni posiłek), ja bym jednak bardziej stawiał na tłuszcz z jajek, tym bardziej, że ostatnio potwierdziło się, że nie jest aż tak szkodliwy jak domniemano wcześniej. Masło orzechowe nawet najlepszej firmy będzie i tak według mnie gorsze niż to co mamy w orzechach naturalnie czy w jajkach. Stawiaj na jak najmniej przetworzone produkty, no chyba, że i jajka kupujesz w supermarketach wtedy zdecydowanie masło orzechowe. Przeniesienie jajek na ranne godziny jest bardzo dobrym pomysłem. Unikaj ich w okolicach treningu. Chyba, że same białka. Oczywiście mówimy cały czas o jajach ze wsi, nie z kur, które jedzą nie wiadomo co. Skład aminokwasowy jaj jest wprost idealny dla organizmu człowieka, więc bardzo dobrym pomysłem jest mieć chociaż trochę tego białka w swojej diecie. Ogólna odpowiedź do twojego pytania brzmi tak. Jeśli spełnione zostaną kwestie przedstawione przeze mnie wyżej. Pozdrawiam Ake. :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 21 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Ale jak są jajka ze wsi to wiadomo że z kur . Ja właśnie jem takie bo mam swoje kury ale czasem mało niosą i muszę dokupić w sklepie .No to to może bym zrobił tak że 2 jajka na 2 pierwsze posiłki. a wieczorem jedno jajko + twaróg i ewentualne małą łyżeczkę tego masła orzechowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ake Napisano 21 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Ale jak są jajka ze wsi to wiadomo że z kur . Ja właśnie jem takie bo mam swoje kury ale czasem mało niosą i muszę dokupić w sklepie .No to to może bym zrobił tak że 2 jajka na 2 pierwsze posiłki. a wieczorem jedno jajko + twaróg i ewentualne małą łyżeczkę tego masła orzechowego ? Miałem na myśli to, że z kur, które jedzą jakieś barachło a nie zdrową paszę. Tak, możesz tak zrobić. I pamiętaj, że nie należy się przejmować drobiazgami, bo "najlepsza dieta to taka, którą potrafisz długo utrzymać - jak to powiedział ktoś mądry kiedyś. ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavkaz Napisano 21 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Wielkie dzięki . Ale szczerze ci powiem że właśnie takie jajka z kur co zjedzą byle co są dużo większe a czasem się trafi nawet że są 2 żółtka w jednym jajku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koksym Napisano 26 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 No niestety obecnie ciężko o jajka z dobrego źródła, sam widzę kolosalne różnice między tymi kupionymi w markecie, a tymi które czasem mam od hodowców prywatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi