Administrator Dynloth Posted September 12, 2015 Administrator Report Share Posted September 12, 2015 (edited) Siemanko,przedstawiam Wam przepis na mój omlecik, który spożywam codziennie na śniadanko. Potrzebujemy: 3jajka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru, 100g płatków owsianychWbijamy całe jajka do miski.Dodajemy cukier MąkęNo i płatki owsianeWszystko to mieszamy, albo mikserem albo łyżką. Ja stosuję drugą metodę. Podgrzewamy patelkę z olejemI wlewamy wszystko na patelkęGdy nam się już zarumieni przekładamy na drugą stronęZłocisty kolor oznacza idealnie upieczonego omlecika. No i jemy, smacznego!Makro składników nie będę podawał bo sam nie liczę, a z tego co widziałem po ankiecie, to większość też nie. Więc nikt się nie obrazi. Jeżeli się podoba i chcecie więcej przepisów to lajkujcie tego posta. Jak będzie 10 lików to przygotuję przepis na ryżyk z kurczaczkiem. Edited September 14, 2015 by Dynloth 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 sam tak robię tylko dosypuje jeszcze białko ^^ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted September 12, 2015 Author Administrator Report Share Posted September 12, 2015 Też próbowałem z białkiem a dokładniej z izolatem i taka dziwna konsystencja tego była, niezbyt mi podeszło ;d Też tak masz, czy może ja coś spieprzyłem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobol Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Mmm ślinka cieknie, jutro rano trzeba spróbować! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted September 12, 2015 Author Administrator Report Share Posted September 12, 2015 Próbuj, próbuj i daj znać czy Ci smakuje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Pyszniutko wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 (edited) U mnie bez problemowo wychodzą ładne jak będę robił podeśle ci foto jak to wygląda a białko mam WPH Edited September 12, 2015 by FarGoo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 To podaj tutaj foto to też zobaczę sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Jutro wstawię jak to się prezentuje :PP 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Dobra będę czekał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Trzeba spróbować 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted September 13, 2015 Author Administrator Report Share Posted September 13, 2015 Polecam. @FarGoo jak oceniasz białko wph? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobol Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Spróbowałem i jest na prawdę pyszne Co prawda bez płatków owsianych ale z łyżką miodu i troszke się przypalił ale i tak był pyszny 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Szczerze nie stosowałem innego białka niż hydrolizat Ale jestem z niego jak najbardziej zadowolony 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Bez płatków powinien być pyszniejszy a co tam masz do picia? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobol Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Herbatka z cytrynką i miodem bo grypa mnie wzięła i troszke lepiej mi po niej było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trip Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 A jak z omletem? Polubiles go czy to tylko jednorazowy strzał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobol Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 dwa zjadłem tego samego dnia chyba codziennie teraz bede sobie robił 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 U mnie się troszkę przypiekły ale co tam 2 plackodrony masy tak je nazwałem mają około:1196 kcal74 g białka156g węgli 32g tłuszczu Dodałem do nich łyżkę siemienia lnianegoZblendowane 3 banany (bo w kawałkach mi się rozklejało ciasto) 100g płatków owisanych 100g mąki łyżeczkę miodu 30g białka o smaku waniliowym 4 jajka 200 ml mleka Po zmiksowaniu wszystkiego wyglądało to niezbyt korzystnie ale po zeskrobaniu z patelni prezentuje się całkiem fajnie a smakuje jeszcze lepiej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted September 14, 2015 Author Administrator Report Share Posted September 14, 2015 Zajebiaszczy. Skoro wstawiamy tu zdjęcia naszych omletów to zmienię nazwę tematu na nasze omlety. I sam spróbuję z białkiem, może tym razem mi się bardziej uda. I moja rada, to lejcie więcej oliwy potem można odsączyć ręcznikiem papierowym i pieczcie na małym ogniu, będzie wolniej ale lepiej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FarGoo Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Własnie dałem oliwy dużo ale niestety na dużym ogniu szło i się spiekły ;D muszę sprawdzić z mniejszym 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dynloth Posted September 14, 2015 Author Administrator Report Share Posted September 14, 2015 Z mniejszym ogniem nie ma problemu tylko trzeba przypilnować dłużej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.