Jump to content
Workout Athletes

Dr Pole - Jakub Zieliński

Recommended Posts

• Ekspert
19 godzin temu, Dynloth napisał:

Super, witamy w rodzinie :)

Warsztaty też prowadzisz? :)

Pewnie, że prowadzę. Najbliższe 25.03 w Radomiu we Free Woman :D

Prowadzę, warsztaty z tricków, na rurce statyczne oraz na "odkręconej", warsztaty choreograficzne oraz exotic :5_smiley:

• Jest moc! 1

• Ekspert
18 godzin temu, Quake napisał:

A ja jestem ciekaw skąd pomysł na Pole Dance, co, albo kto Cię zainspirował? :) 

Pole Dance wzięło się z poszukiwać alternatywnych form fitnessu, oraz chęci połączenia tego z tańcem. Najpierw zobaczyłem filmik Anastazji Sokołowej z Ukraińskiego "Mam talent", po czym zacząłem szukać dalej. Gdy natrafiłem na występy facetów (Evgeny Greshilov, Alex Schukin), pomyślałem sobie: też tak chce!

Inspirują mnie, poza wyżej wymienionymi rownież:

Yvonne Smink,

Slava Ruza,

Daniel Rosen,

Natasha Wang,

i mnóstwo znajomych również z Polski, których obserwuje na fb. Codziennie można zobaczyć, że ktoś poddał się nieszablonowemu myśleniu i stworzył jakieś fajne nowe przejscie czy trick. A to mega inspiruje do swoich własnych poszukiwań:D

• Lubię to 1
  • Jest moc! 1

• Ekspert
4 godziny temu, Banan napisał:

Witamy :)

No to akurat będziesz prowadził warsztat w mieście z którego pochodzi Dynloth :D 

A zawody często są w Polsce w kategorii mężczyzn? :)

Jak tylko organizowane są jakieś zawody to organizatorzy zawsze starają się stworzyć kategorie męską. Ale niestety facetów, którzy chcą brać udział w zawodach jest mało. Dlatego jedyną opcją są zawody za granicą, tam jest juz nas troche więcej :D

• Lubię to 1

• Ekspert
3 godziny temu, Dynloth napisał:

No i za granicą chyba bardziej prestiżowe są te zawody :D

To prawda, np. najblizsze dla mnie to Pole Theatre France w Paryżu z obstawą najlepszych z najlepszych :)

Ale trzeba tez powiedzieć, że polskie zawody rosną w siłe. Np. Esensai Championships w Gdańsku, Pole Dance Show w Katowicach lub Vertical Fit Championships z Wrocławia przyciągają gwiazdy z całego Świata, co tylko świadczy o ich międzynarodowym sukcesie:12_slight_smile:

• Lubię to 2

• Ekspert
W dniu 17.02.2018 o 10:26, Dynloth napisał:

No to super, widać że Pole Dance się rozwija w Polsce :)  Jaka figura w Pole Dance najbardziej Ci się podoba, którą potrafisz i taką którą jeszcze się uczysz? :) 

Truuudne pytanie. Wydaje mi się, że moja ulubiona figura to Dangerous Bridge, a jesli chodzi o pracę nad nowymi wymarzonymi to wszelkie z gięciem pleców i łapaniem nogi za głową. To moje cele :17_heart_eyes:

• Jest moc! 1