SkyWay Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A mam do Was takie pytanie Jadę teraz na kreatynie na masie i pó?niej pewnie będzie redukcja i czy lepiej kupić BCAA na redukcji czy BIAłKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 20 Stycznia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja proponuję dokończyć ten cykl, potem przez półtora tygodnia pocisnąć ostro treningi na rze?bę i znów pojechać na kreatynie. Ale jeżeli koniecznie chcesz zrobić kolejny cykl, to lepiej BCAA i ooostre treningi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ale tylko półtora tygodnia przerwy pomiędzy cyklami na kreatynie? Coś krótko Ja planuję tak, że ko?czę cykl na kreatynie pod koniec lutego a od marca rzeźba nie wiem jak długo ale wtedy bym kupił białko albo bcaa nie wiem co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 20 Stycznia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Oj wybacz mój błąd. ;p Chodziło mi o półtora miesiąca. ;p żeby organizm odzwyczaił się od niej, bo po długim stosowaniu już tak nie działa jak na początku. ;p Różnica między białkiem a BCAA jest spora. Bo białko pomoże Ci podbudować mięśnie, a BCAA ewentualnie zapobiegnie przemęczeniu mięśni i organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 No to na redukcji zdecydowanie wybiorę BCAA tylko na co mam patrzeć przy wyborze? A dzisiejszy trening przebiegł sprawnie Trochę nie miałem siły na początku ale pó?niej już jakoś wzrosła wszystko wykonane kurczak z ryżem i sosikiem zjedzony, mogę wracać do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Oceniajcie, doradzajcie xD 1 PONIEDZIAłEK (KLATKA+ABS) [5sets, 2min, 20sec + 4sets, 3min, min] 1. Pompki wąskie 15 2. Pompki z nogami na podwyższeniu 15 3. Dipy 15 4. Pompki diamentowe 15 5. Pike push ups 10 6. Pompki z rękami na podwyższeniu 35 7. Pompki 15 1. Podciąganie prostych nóg do drążka 10 2. Spięcia 20 3. Wycieraczki 10 4. Unoszenie nóg bokiem 10 5. Podnoszenie zgiętych nóg do klatki na drążku 10 6. Spięcia 20 7. Podnoszenie nóg do kąta prostego na drążku 10 WTOREK (CORE) [3sets, 3min, 20sec] 1. Uginanie ciała na podpórkach 15 2. Unoszenie naprzemiennie nogi i ręki 15 3. Superman 15 4. Uginanie nóg stojąc na głowie 10 5. Superman hold 25s ¦RODA (BARKI+BICEPS+TRICEPS+NOGI) [ 4sets, 4min, 30sec + 2sets, 5min, min] 1. Podciąganie podchwytem 10 2. Pompki diamentowe 10 3. Pike push up 10 4. T=Bar dips 10 5. Incline Chin Ups 25 6. Korean dips 8 7. Dipy na drążku 12 8. Negative Chin Ups 8 9. Australijskie podciąganie 20 10. Dipy 15 1. Przysiady na jednej nodze 8 2. Wspięcia na palce 50 3. Przysiady 20 4. Wykroki 20 5. Siad przy ścianie 50sec CZWARTEK (CORE) [3sets, 3min, 20sec] 1. Uginanie ciała na podpórkach 15 2. Unoszenie naprzemiennie nogi i ręki 15 3. Superman 15 4. Uginanie nóg stojąc na głowie 10 5. Superman hold 25s PI?TEK (PLECY+ABS) [3sets, 2min, 20sec + 4sets, 3min, min] 1. Podciąganie szeroko 10 2. Podciąganie szeroko za głowę 5 3. Podciąganie wąsko za głowę 5 4. Podciąganie za głowę 5 5. Tuck Front Lever podciąganie 5 6. Tuck Front Lever 10sec 1. Podciąganie prostych nóg do drążka 10 2. Spięcia 20 3. Wycieraczki 10 4. Unoszenie nóg bokiem 10 5. Podnoszenie zgiętych nóg do klatki na drążku 10 6. Spięcia 20 7. Podnoszenie nóg do kąta prostego na drążku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Masz napisane w nagłówkach np. 5 sets, 2 min, 20 sec To znaczy że poniżej napisane ćwiczenia wykonujesz jako sety, między nimi 20 sekund odpoczynku, i 2 minuty między seriami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 dokładnie tak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Dobra, to ja Ci teraz wytknę kilka błędów :P, lub to nad czym ja bym pomyślał. 1. Pon. Powinna być klatka+triceps+abs 2. przed robieniem trudniejszych ćwicze? najpierw rozgrzej mięśnie, by nie nabawić się kontuzji, np przy: nogi do drążka proste, lub przysiady na jednej nodze. 3.siad przy ścianie, jest ok, ale można to zastąpić wersją: pozycja ko?cowa przysiadu (trzeba tu pamiętać o perfekcyjnej pozycji, kręgosłupa kolan..) 4. w piątek masz plecy i abs, ale tam pracuje również bic i dość mocno przedni akton, przez podciąganie za głowę. 5. Bardzo się cieszę, że wbiłeś do planu trening core (bardziej na prostowniki), jest to bardzo ważna część ciała, która również wspomaga przepływ energii, jak pewnie wiesz. Plan bardzo spoko, no i 9 serii, no to nie?le, powtórze? nie na tyle by zjechać, ale ilość serii, sporo, ciekawe ile będziesz to robił :PP Ja swój set który wymyśliłem (który ma 7 serii trwał coś ponad 2h, razem z rozciąganiem, rozgrzewką. Także, nie wiem, czy coś Ci pomogłem uświadomić, ale bym się ucieszył. I pamiętaj to jest tylko moje zdanie, nie musisz go brać pod uwagę, z racji tego, iż jest tu trochę krytyki, mam nadzieje, że zrozumiałeś, iż jest to konstruktywna krytyka z mojej strony. Za niedługo będę wstawiał swój plan, to i mój ocenisz, poradzisz ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Taka krytyka się przydaję bo człowiek wie co robi ?le To Ci powiem tak, że w pon i tak triceps ma wycisk a chciałem go dodatkowo zmęczyć w środę razem z bicepsem, który dostaje wycisk w piątek. Przed ćwiczeniami zawsze mam rozgrzewkę więc i dlatego robię trudniejsze ćwiczenia na początek bo pó?niej mogę nie mieć siły, żeby je zrobić Nigdy nie próbowałem pozycji ko?cowej przysiadu i jednak zostanę przy siadzie przy ścianie bo daje my wycisk Wiem, że pracują te mięśnie w piątek ale rozmawiałem z osobą, która zdała niedawno kurs na trenera personalnego i dowiedziałem się, że nigdy nie robi normalnego podciągania, czy też na siłowni ściągania drążka wyciągu górnego do klatki tylko za głowę bo angażuje więcej mięśni pleców a nie tylko mięśnie najszersze grzbietu. 9 serii wydaje się dużo ale kiedyś robiłem już podobny trening do tego i nie zajmuje to tak dużo czasu bo około 1,5h. W tych setach są krótkie przerwy pomiędzy ćwiczeniami i tak się tylko wydaje, że to wieczność będzie trwało. Jak wrzucisz swój plan to może coś zmodyfikuję swój bo jeszcze tego planu nie testowałem a Ty jak już bawiłeś się w układanie setów to możesz ułożyć lepszy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 22 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Lepszy? nie wiem, ale zobaczymy przy efektach :P Hmm, jeżeli chodzi o trenerów personalnych, to wiadomo oni się znają, ale czasami jednak nie. Powiem Ci tak, ja mam pewną zasadę, wszystko co wiem, w co wierzę, co ktoś mi powie, jeżeli mam to stosować lub tę wiedzę rozprzestrzeniać, muszę sam to sprawdzić. Ten trener ma wiadomo rację, bo też mocno pracują barki. Wydaje mi się jednak, że na dłuższą metę, podciąganie takim stylem w dużej mierze może zaszkodzić. Kręgosłup nie do ko?ca ustawia się w naturalnej pozycji, ściągając brodę i podciągając, Twój kręgosłup się zwija. To również moje odczucia i moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No możliwe, że masz rację ale wiadomo trening się zmienia co jakiś czas i trochę tak poćwiczę a pó?niej będzie coś innego Czekam aż wrzucisz swój plan i zobaczę co w nim zamieściłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Dzisiejszy trening Plecy + ABS sko?czony :D testuje nowy plan no i brzuch bardziej czuć po setach niż po wcześniejszym planie myślę, że teraz przerzucę się na sety :D a na redukcji to w szczególności a teraz kurczaczek z ryżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dzisiaj trening poszedł sprawnie trochę mi to czasu zajęło ale klatkę mocno czuć jutro na pewno będą zakwasy Odpuściłem już dzisiaj sobie trochę naukę bo za długo bez treningu to nie zdrowo Ostatnio ćwiczyłem w sobotę więc już dawno Po treningu jak zwykle kurczak z ryzem i sosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwa Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 To będzie się tyczyło jutrzejszego dnia: "Jak boli, to znaczy, że rośnie" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 SkyWay, nie wiem czy Ciebie już pytałem, ale czy mogę spróbować Twojego treningu? :P Mój nie jest ustawiony, i jakoś tak nie pnę się by go szybko zrobić xDD Trzeba się wziąć do roboty, a w międzyczasie bym spróbował Twojego What you think about it? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 No z czystym sercem mogę przyznać że jak dla mnie to poszedłeś w dobrą stronę z tym planem , jest dobry Teraz tylko jak już ci miną zakwasy lub inne skutki tego treningu to czas na następny lub utrudnienie tego btw. mega plus za wznosu nóg w staniu na głowie , bardzo mało kto to robi a bardzo potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Siwa mialas racje dzisiaj boli wiec mam nadzieje ze rosnie :D Scy jak chcesz to probuj :D Pow3r dzieki;) Malo osob robi ogolnie cwiczenia na tzw core a ja jako ze mam slabe te miesnie stwierdzilem ze trzeba nad tym popracowac bo sie przyda do BL i innych technik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MerDano Napisano 28 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Potwierdzam, również trenuję core, bo zauważyłem że jest dość słaby np na FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 No i prawidłowo Core to ważna sprawa Mi się dzisiaj udało utrzymać Stradle FL przez 7 sec już jakiś sukces mały jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dzisiaj zrobiłem brzuch + HS Wszystko w miarę ładnie poszło :D udało się ustać kilka sekund ale dalej ciężko jest mi ustawić się w pionie wiem co ?le robię ale nie umiem tego zmienić... Może w sobotę lepiej mi to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dynloth Napisano 30 Stycznia 2014 Administrator Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Trening się pięknie prezentuje. A jeszcze lepiej się ćwiczy ze świadomością, że samemu go ułożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Niedługo wprowadzę od Ciebie trening i zobaczę jak z nim będzie się ćwiczyło mam nadzieję, zę wszystko będzie dobrze bo trzeba podszkolić techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyWay Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Dzisiaj strzeliłem sobie trening Plecki + Core + BL To Z BL w ogóle nie miałem siły nic robić.. nie mogłem chwili utrzymać a już wcześniej trochę wytrzymywałem... zniechęciłem się z BL i zostawiłem to na następny tydzie? albo na jutro i wykonałem poprawnie cały trening pleców i core Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Pow3r Napisano 31 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Spokojnie, mam to samo ostatnio z planche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi